Verden

Svenskeid tankskip blir frigitt i Iran

Det svenskeide tankskipet Stena Impero, som ble tatt i arrest av Iran i juli, vil i løpet av kort tid få seile videre, opplyser rederiet Stena Bulk.

Den iranske Revolusjonsgarden tok 21. juli det svenske tankskipet Stena Impero i arrest, angivelig fordi det hadde kollidert med et fiskefartøy uten å stanse. Foto: Mizan News Agency, AP / NTB scanpix
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Vi håper å kunne komme i vei i løpet av noen timer, men vil ikke ta noe på forskudd. Først vil vi se at fartøyet forlater iransk territorialfarvann, sier Stena Bulks administrerende direktør Erik Hånell til SVT.

Også det iranske nyhetsbyrået Fars skriver at skipet snart blir frigitt.

Stena Impero ble stanset av den iranske Revolusjonsgarden da det var på vei gjennom Hormuz-stredet 19. juli, ifølge Iran fordi det hadde kollidert med et fiskefartøy

Tankskipet, som seiler under britisk flagg, måtte deretter gå til land i den iranske havnebyen Bandar Abbas, der det siden har ligget.

Mange har sett på arresten av Stena Impero som iransk hevn for at den britiske marinen tok beslag i et iransk tankskip utenfor Gibraltar fordi oljelasten om bord angivelig var på vei til Syria.

Det iranske tankskipet Grace 1, som senere ble omdøpt til Adrian Darya 1, ble løslatt av Gibraltar i midten av august.

Statlig iransk TV meldte alt for to uker siden at det svenske tankskipet snart ville få seile videre.

Les også

  1. USA innfører sanksjoner mot Irans sentralbank

  2. USA-kilde hevder å ha satellittbilder av at iranerne forbereder angrepet på Saudi-Arabia

  3. Australia slutter seg til USA-ledet styrke i Hormuzstredet

Les mer om

  1. Tankskip
  2. Iran