Fortsatt skyting etter tre bombeangrep i Kabul

Tirsdag morgen pågikk det fortsatt kamper mellom militante og sikkerhetsstyrker i Kabul, dagen etter at minst 24 personer ble drept i tre bombeangrep i den afghanske hovedstaden.

Afghanske politifolk patruljerer området hvor en av de tre bombene rammet mandag.

Den siste eksplosjonen fant sted i sentrum av byen rundt klokka 23 mandag og ble etterfulgt av skuddvekslinger. Angriperne tok seg inn i bygningen som ble rammet av bomben, ifølge talsmann Sediq Seddiqi i innenriksdepartementet.

Forskanset seg

Åtte timer senere pågikk det fortsatt kamper, og en lokal journalist forteller at sikkerhetsstyrker har startet en aksjon mot bygningen hvor angriperne har forskanset seg.

Det er ikke kjent hvor mange som er såret eller drept i dette bombeangrepet og de påfølgende skuddvekslingene. Eksplosjonen førte til at vindusruter ble ødelagt i et stort område. Siden det er få dager til høytiden id al-adha, holdt mange butikker i området kveldsåpent. Det er også flere hoteller i nærheten, og innenriksdepartementet har sine kontorer der.

Taliban hevder å stå bak

Tidligere mandag ble den afghanske hovedstaden rammet av to bombeangrep som krevde minst 24 menneskeliv. Minst 91 personer ble såret. Den islamistiske Taliban-bevegelsen har tatt på seg ansvaret for dette angrepet. (NTB-AFP-DPA)

Johansen og Johansen

Har du fått med deg dette prosjektet om Russland?

  • Hvorfor er ikke russerne blitt som oss? Aftenpostens Moskva-korrespondent Per Anders Johansen og hans far Jahn Otto deler sin kunnskap om Russland. Hør den første podkast-episoden i spilleren under, eller få alle samlet her.

Du kan også lytte til dem hos iTunes i podkast-strømmen fra AftenpostenVerden.