Tusenvis av flyvninger kansellert

Millioner av mennesker flyr fortsatt, til tross for økende koronasmitte. Men mange ferierende med avreise julaften rakk dessverre ikke årets julemiddag.

Uheldige passasjerer på John F. Kennedy internasjonale flyplass etter at turen hjem til jul ble kansellert.

Internasjonalt blir over 4000 flyvninger kansellert julehelgen. Årsaken er økt smitte blant de ansatte og mangel på mannskap. De mange flyene som måtte stå på bakken julaften, rammet amerikanerne hardest. Flere hundre av de kansellerte turene skulle nemlig innenlands, inn eller ut av USA.

Mange som hadde tenkt seg hjem til jul måtte derfor tilbringe julekvelden på flyplasser og hoteller, i håp om avgang senere i julen.

Flyselskapet United Arlines skriver i en pressemelding at de mange kanselleringene skyldes økt omikronsmitte både blant flypersonell og ansatte på bakken, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ingen antydning til kø på John F. Kennedy internasjonale flyplass i New York etter dagens mange avlyste avganger.

Men det er ikke bare flytrafikkens arbeidere som nå må kaste inn håndkleet.

I Storbritannia strever ulike industribedrifter og transportselskaper også med mangel på ansatte på grunn av karantenereglene og den raske spredningen av omikron-viruset. Flere britiske sykehus har advart mot at det høye sykefraværet kan gå ut over pasientens sikkerhet.

En av 20 innbyggere i London er nå smittet med korona. Det er ventet at dette tallet innen en uke vil øke til en av ti smittede innbyggere, viser offisielle statistikker for den britiske hovedstaden.