Verden

Peter Henry von Koss tok opp 45 migranter

Den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss tok søndag morgen opp 45 migranter i Egeerhavet. En av dem er pågrepet, mistenkt for menneskesmugling.

Den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss tok søndag morgen opp 45 migranter i Egeerhavet og brakte dem til land på Lesvos. Her er fartøyet fotografert utenfor den greske øya i fjor. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

I alt 24 menn, 18 kvinner og tre barn er nå brakt til land på den greske øya Lesvos. Kripos opplyser at gresk politi har pågrepet en av dem som ble tatt opp. Personen er mistenkt for menneskesmugling, blant annet på bakgrunn av informasjon fra det norske mannskapet.

Skøyta har sikret gummibåten migrantene satt i, samt motoren og bensintanken som var om bord.

Den italienske kystvakta opplyste søndag at sju mennesker er funnet døde i Middelhavet, men oppgir samtidig at 484 migranter og flyktninger ble reddet i fire forskjellige oppdrag lørdag, melder DPA.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har over 1.300 mennesker mistet livet hittil i år i forsøk på å krysse Middelhavet.

Mandag overtar det norske skipet Olympic Commander redningsoperasjonene til Siem Pilot i Middelhavet. Siden våren 2015 har Siem Pilot sammen med Peter Henry von Koss reddet over 60.000 flyktninger og migranter i Middelhavet.

De to fartøyene er Norges bidrag til EUs grensestyrke Frontex, som håndterer migranter i Middelhavet som reiser fra Afrika med håp om å nå Europa.