Verden

Nicole Kidman: På tide å stille seg bak presidenten

Skuespiller Nicole Kidman gjør noe som hittil har vært nesten uhørt for A-stjerner i Hollywood.

Nicole Kidman under utdelingen av Golden Globe-prisene 8. januar. Det var her Meryl Streep kom med flengende kritikk av Donald Trump.
  • Kjetil Hanssen
    Kjetil Hanssen
    Journalist

Kidman ga et intervju til BBC for å promotere en ny film. Der sa den Hawaii-fødte skuespilleren, som også har australsk statsborgerskap, at det nå er på tide å stille seg bak USA valgte president, Donald Trump.

– Jeg sier bare at nå er han valgt og at vi som land må støtte hvem enn som er president fordi det er det nasjonen er basert på. Uansett hva som skjedde, er han her. La oss gå videre, sa skuespilleren, som har en Oscar og har vært nominert ytterligere to ganger.

– Støtter presidentembetet

Kidman stilte ved valget opp sammen med sin ektemann Keith Urban med jakkemerker som viste at de hadde stemt. Hun røpet imidlertid ikke hvem hun hadde stemt på. Hennes offisielle twitterkonto presiserte fredag også at skuespilleren med dette ikke har uttrykt sin politiske støtte til Trump, men at folk bør støtte opp om presidentembetet.

Lite glitter under innsettelsen

Trump har svært, svært liten støtte blant A-kjendisene i USAs kultur- og underholdningsindustri. Mens avtroppende president Barack Obama har kunnet velge og vrake blant verdens mest populære artister til arrangementer blant annet i Det hvite hus, er det fint lite stjerneglitter i hovedstaden Washington når Donald Trump innsettes fredag neste uke.

Vil ha «poetisk tone»

Nasjonalsangen skal synges av 16 år gamle Jackie Evancho, som kom på annenplass i America’s Got Talent da hun var 10. Ved Obamas innsettelser sang Aretha Franklin og Beyonce nasjonalsangen.

Mannen som leder seremoniforberedelsene, Tom Barrack, har sagt til The Washington Post at de ikke vil la A-kjendisene vrimle rundt presidenten og at innsettelsen vil ha en mer «poetisk tone» enn det vanlige sirkuset.

The so-called "A" list celebrities are all wanting tixs to the inauguration, but look what they did for Hillary, NOTHING. I want the PEOPLE!

Trump selv har på Twitter hevdet at A-kjendisene har tryglet om billetter, men at deres støtte ikke hjalp Clinton og at han heller vil ha vanlige folk til stede under innsettelsen.

Kjekler stadig med kjendiser

Trumps motstander hadde en rekke kjendiser på sin side og de gjorde en innsats for henne under valgkampen. Trump havner derimot stadig på kant med USAs kjendiser. Senest i sist helg slo han hardt tilbake mot skuespiller Meryl Streep da hun kritiserte ham under en pristildeling. Da satt Kidman i salen og hørte på. Kidman spilte for øvrig mot Streep i The Hours, filmen Kidman vant sin Oscar for.

Trumps partifelle Arnold Schwarzenegger fikk også ublid behandling fra Trumps twitterkonto da skuespilleren og eks-guvernøren som programleder fikk dårligere seertall enn Trump hadde da han hadde samme jobben. Alec Baldwin har også fått passet påskrevet etter å ha spilt Trump i humorprogrammet Saturday Night Live.

  • Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook og Twitter.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Hollywood