Victoria: – Det sa ikke klikk

Det begynte med et varmt vennskap og endte med dyp kjærlighet for kronprinsesse Victoria og Daniel Westling. Noe bestemt øyeblikk der det sa «klikk», som for brudens foreldre, var det aldri snakk om.

Victoria viste stolt frem forlovelsesringen da hun og Daniel møtte pressen.

– Dessverre ikke, sa en lattermild kronprinsesse til pressen noen timer etter at forlovelsen var kunngjort.

Men det er ingen tvil om at det var et strålende lykkelig og forelsket par som møtte pressen på Stockholms Slott tirsdag ettermiddag.

– Jeg er gjennomlykkelig, sa den vordende bruden, som for anledningen var kledd i en dyp lilla silkekjole med en enkelt diamantbrosje som pynt.

Gledesstrålende viste hun fram forlovelsesringen på venstre hånd. Frieriet fant sted i vinterlige omgivelser ved Drottningholm Slott, kunne paret fortelle. Bryllupsdagen er foreløpig ikke bestemt, bare at det blir på forsommeren i 2010.

Den vordende brudgommen ser det som sin viktigste oppgave i fremtiden å være sin kones beste støtte, «slik at hun kan utføre sin viktige jobb på best mulig måte».

– Som dere forstår, er dette en stor dag, og vi gleder oss til livet vårt sammen, sa den kommende prinsen.

Fin mottakelse

Daniel Westling kunne også fortelle at kong Carl Gustaf, dronning Silvia og resten av kongefamilien har tatt godt imot sin kommende svigersønn.

– De har tatt imot meg på en fin måte, og det har blitt mange trivelige søndagsmiddager, fortalte Daniel som i forbindelse med bryllupet får tittelen prins Daniel, hertug av Västergötland.

Victoria var like raus overfor forlovedens familie:

– Daniel har en fantastisk familie, liten, nær og sammensveiset. Jeg er blitt møtt med mye varme, og det er godt å lade batteriene i Ockelbo.

Møttes på trening

Kronprinsesse Victoria (31) møtte Daniel Westling (35) på hans treningssenter i 2002. Når de gifter seg vil de ha kjent hverandre i åtte år.

– Vi har kjent at vi behøvde denne tiden. Vi har lært hverandre å kjenne veldig godt, sa Victoria.

Også Daniel ga uttrykk for at han trengte denne tiden til å tilpasse seg. Det er ikke hvilken som helst familie han gifter seg inn i.

Under pressekonferansen benyttet kronprinsessen også anledningen til å takke det svenske folket for støtten hun og Daniel Westling har følt i årene de har vært sammen. Hun takket også svensk presse for å ha vist respekt.

Stor glede

I flere år har svenskene ventet på en forlovelse mellom kronprinsesse Victoria og Daniel Westling. Tirsdag ble det endelig bekreftet.

– Å, det var jo hyggelig da, kommenterte kronprins Haakon med et smil da han ankom ski-VM i Liberec i Tsjekkia tirsdag formiddag.

Kronprinsen er en svært god venn av kronprinsesse Victoria, og den norske kongefamilien blir garantert blant de mange gjestene ved bryllupet i Stockholm neste år. Kong Harald er den kommende brudens gudfar.

Eier treningsstudio

Daniel Westling beskrives som en vanlig gutt fra tettstedet Ockelbo nord for Gävle på østkysten av Sverige.

På pressekonferansen sa han at han fortsatt ville være medeier i det treningsstudioet han har vært med å bygge opp, men ikke delta i den daglige driften.

– Nå vil jeg gjerne lære mer om ulike bransjer og gjerne bidra til svensk næringslivs fortsatte framgang, sier kronprinsesse Victorias kommende ektemann.