- Hamas i dekning på sykehus

Ifølge israelsk avis gjemmer Hamas-topper seg i kjelleren på Shifa-sykehuset.

En palestinsk mann gråter over tapet av familiemedlemmer utenfor Shifa-sykehuset i Gaza by.

Israel anklager sentrale personer i Hamas for å gjemme seg i bunkere, sykehus og hos utenlandske diplomatutsendinger for å unngå de israelske styrkene. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Den israelske avisen Yediot Ahronoth påsto i helgen at Hamas-ledere gjemte seg i kjelleren til Shifa-sykehuset, der de norske legene Erik Fosse og Mads Gilbert jobbet frem til lørdag. Fosse og Gilbert

Les også

Norske leger er ute av Gaza

av Muhammad Abu Arab og Johannes Brattebø. Arab er til vanlig lege ved Ullevaal universitetssykehus, mens Johannes Brattebø arbeider ved Voss sykehus. Les også:

Les også

- Dette er en ekstrem situasjon

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gikk under jorden

Flere Hamas-ledere gikk under jorden og kuttet all kontakt med journalister da Israel innledet sin militæroffensiv 27. desember. Men gruppen avviser israelernes insinuasjoner om at deres oppførsel er feig. — Frykt er det siste vi kan bli anklaget for, uttalte Hamas-representanten Mushir al-Masri på søndag. - Martyrium er vårt høyeste ønske, men Allah har gitt oss ordre om ikke å ofre oss med tanke på våre fiender.

Kirkens Nødhjelp-klinikk truffet

Lørdag ble en av Kirkens Nødhjelps klinikker i Gaza by

Les også

Kirkens Nødhjelp-klinikk ødelagt av israelsk rakett

da den ble truffet av en israelsk rakett. Ingen ble skadet, og ifølge danske Jyllandspostens nettutgave, varslet israelerne om det forestående angrepet så sivile kunne komme seg vekk. FN hevder at de holder Hamas ute fra skolene, sykehusene og de institusjonene de driver på Gazastripen.