Politisjefens beskrivelse av de kriminelle klanene rystet Sverige. «Politiet har satt inn store krefter, men ingenting har fungert.»

Kriminelle gjenger som setter opp veisperringer, barn som blir tilfeldige skuddofre og harde danske gjengdommer, har rystet svenskene. Så kom polititopp med oppsiktsvekkende uttalelser.

En 12 år gammel jente ble skutt og drept ved en bensinstasjon i Botkyrka i begynnelsen av august. Trolig var hun et tilfeldig offer for rivalisering mellom kriminelle gjenger.

26. august rykket minst ti politienheter til Posthotellet i Göteborg sentrum. Tipset var at det foregikk et helt spesielt møte der mellom folk fra to kjente, rivaliserende gjenger, skrev Göteborgs-Posten.

Flere skuddvekslinger og bilbranner i starten av august tydet på at konflikten mellom det såkalte Ali Khan-nettverket i Göteborg-forstaden Angered og Backa-gjengen i nabobydelen hadde eskalert.

Kriminelle hadde satt opp veisperringer eller kontrollposter inn til Angered, meldte svenske medier. Maskerte og muligens bevæpnede menn med skuddsikre vester kontrollerte hvem som satt i bilene inn og ut av bydelen.

Les hele saken med abonnement