Tarantino sier han var klar over Weinsteins handlinger

Filmregissør Quentin Tarantino, som samarbeidet med overgrepsanklagede Harvey Weinstein om «Pulp Fiction», sier han visste om kollegaens upassende oppførsel.

Quentin Tarantino sier han visste om Weinsteins oppførsel i flere år uten å gjøre noe med det. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB scanpix
Harvey Weinstein etterforskes av politi i tre byer. Foto: Remy de la Mauviniere / AP / NTB scanpix

– Det var ikke vanlig sladder. Det var noe mer. Det var ikke bare andrehånds kilder. Jeg visste at han hadde gjort noen av disse tingene, sier Tarantino til New York Times.

Den kjente regissøren, som også produserte «Kill Bill»-filmene, «Inglourious Basterds» og «The Hateful Eight» med Weinstein, sier han angrer på at han ikke gjorde noe.

Weinstein er blitt anklaget for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt av mer enn 36 kvinner. Deriblant de kjente skuespillerne Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow og Tarantinos ekskjæreste Mira Sorvino.

– Jeg bagatelliserte hendelsene, sier Tarantino og innrømmer at han ikke så alvoret i situasjonene.

– Uansett hva jeg sier nå så vil det høres ut som en dårlig unnskyldning, sier Tarantino.

Torsdag bekreftet politiet i Los Angeles at de etterforsker et påstått seksuelt overgrep som skal ha blitt begått av Weinstein i 2013. Han etterforskes allerede av politiet i London og New York.

Hollywoods tidligere gullgutt avviser alle anklagene.

Også Weinsteins bror, Bob, er anklaget for seksuell trakassering.