Verden

Strelle-drapet: Middagsselskap endte i tragedie

Bare timer etter at den norskrussiske pianisten Natalia Strelle tok imot produsenten sin til middagsselskap, ble hun drept. Hennes norske ektemann er mistenkt for drapet.

Natalia Strelle, også kjenet under sitt gamle etternavn Strelchenko, var en av Norges beste pianister. Hun meldte flytting fra Norge tidligere i år og bodde med sin ektemann i Manchester i Storbritannia.
  • Tor Arne Andreassen
    Journalist

Politiet i Manchester opplyser at 38-åringen ble funnet med store hodeskader i hjemmet i Newton Heath nordøst for sentrum av byen. Ambulansepersonellet forsøkte å gjenopplive henne, men hun ble erklært død kort tid etter.

Da Aftenposten snakket med politiet tirsdag morgen, satt Strelles 48 år gamle ektemann, som også er musiker, fortsatt i avhør. Han er mistenkt for å ha drept henne. Politiet vil først tidligst mandag ettermiddag avgjøre om han formelt skal siktes for drapet.

Strelle, som endret navn fra Strelchenko i 2006 og brukte begge navnene som musiker, døde av hode— og nakkeskader, viser obduksjonen.

Flere var i huset

Arne-Peter Rognan, Strelles produsent, sier til Aftenposten at han var i Manchester i helgen fordi de holdt på med en plateinnspilling.

Natalia Strelle var godt i gang med en plateinnspilling da hun ble drept.

Lørdag inviterte hun ham til middag hjemme hos seg. Der var også hennes nå pågrepne ektemann, hennes 14 år gamle sønn og en polsk fiolinist som deltok på innspillingen. Hun bodde hos Strelle under innspillingsperioden. Rognan forlot huset ved 21.30-22.00-tiden. Etter midnatt skal noe ha skjedd, og sønnen og den kvinnelige fiolinisten løp ut av huset for å få ringt til politiet, forteller han.

— Jeg trodde ikke noe på det da politiet tok kontakt søndag morgen. Det her hadde ikke noen drømt om at kunne skje, sier Rognan til Aftenposten.

Naboer hørte rop

Politiet ble tilkalt rundt 00.45 natt til søndag. Naboer sier til Manchester Evening Newsat de hørte rop.

- Jeg hørte høy banking like før klokken 01.00 om natten. Så hørte jeg en kvinne som ropte. Jeg tror hun gikk fra dør til dør for å finne hjelp, forteller en nabo til lokalavisen.

— Jeg kan ikke tro det. Jeg er i sjokk, det er helt forferdelig, fortsetter hun.

Vil fullføre innspillingen

Rognan dro til politihuset og forklarte seg og identifiserte den døde søndag.

Musikerne kommer nå til å fullføre innspillingene med en annen pianist og sørge for å få utgitt innspillingene, som en hyllest til Strelle.

– Det vil være i hennes ånd å få brukt det vi har spilt inn. Vi hadde spilt inn syv sanger der hun spiller, sier Rognan.

Bodde lenge i Norge

Strelle kom til Norge fra Russland sammen med sin daværende russiske ektemann i 1999, ifølge NTB. Hun ble imidlertid registrert innflyttet til Norge i 1997. Hun studerte på Norges musikkhøgskole og ble uteksaminert i 2004.

Sjokkerte naboer forteller at Strelle og familien ofte var bortreist fordi de var på turné.

- Jeg så at de tok kvinnen med til sykehus, det så ut til at hun var ganske alvorlig skadet. Vi hadde aldri ventet dette, sier Juliana Hulse, en av naboene, til Manchester Evening News.

Strelle skulle ha holdt flere konserter i Norge, Frankrike og Storbritannia senere i år.

Les også

  1. Nordmann siktet for drap på norsk-russisk pianist

  2. Norsk-russisk musiker funnet drept i England