Verden

22 døde i panikktrengsel på bro i India

Minst 22 personer omkom da det brøt ut panikk i trengselen på en bro ved en jernbanestasjon i den indiske storbyen Mumbai i morgenrushet fredag.

En pårørende til et ofrene sørger ved et sykehus i Mumbai.
  • NTB

Pendlere var på vei over en fotgjengerbro som knytter sammen jernbanestasjonene Elphinstone og Parel da det brøt ut panikk i morgenrushet fredag. Mange ble tråkket ned.

Situasjonen oppsto da det falt ned noen betongbiter på broen i det kraftige regnet. Det førte til at den store folkemengden begynte å presse seg fremover mot enden av broen i panikk for at broen skulle kollapse, opplyser Mumbai-politiets talsmann Gansham Patel.

Sandalen til en av de skadede har hengt seg fast i rekkverket.

Tragedien ble forverret av at det allerede sto mange mennesker tett sammen under soltaket som dekker broen, for å unnslippe det kraftige regnet. Det opplyser lokalpolitiker Shaina Nana Chudasama. Dessuten er den smale fotgjengerbroen ofte fylt opp av gateselgere som gjør det vanskelig for pendlere å passere på en effektiv måte.

Indias statsminister Narendra Modi kondolerer på twitter og skriver er jernbaneministeren er på plass i Mumbai for å sikre nødvendig hjelp.

Politiet opplyser at minst 22 personer mistet livet og over 30 ble skadet. Tilstanden er kritisk for minst fem av de skadede, ifølge byens myndigheter.

– Dødstallet er ventet å stige, uttaler talsmann Tanaji Pawar på vegne av Mumbais katastrofeberedskap.

Les mer om

  1. Mumbai
  2. India