Nordmenn kom seg ut av Manchester Arena

Norske Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren løp for livet ut av Manchester Arena og kom seg i sikkerhet etter et antatt selvmordsangrep sent mandag kveld.

Norske Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren løp for livet ut av Manchester Arena og kom seg i sikkerhet etter selvmordsangrepet der sent mandag kveld. Ambulanser og bevæpnet politi tok oppstilling utenfor Manchester Arena etter angrepet.

De to havnet midt i dramaet som utspant seg i konsertlokalet som har plass til 21.000 mennesker.

– Skrek høyt

37-årige Jan Morten Haukefær forteller til VG at det smalt to ganger like etter at Ariana Grande hadde gått av scenen.

– Hun hadde akkurat sunget ekstranummeret «Dangerous Woman», så kom lyset på, og så hørte vi to kraftige eksplosjoner. Da var det en som skrek høyt, og alle begynte å løpe ut, sier Haukefær.

– Jeg skjønte jo ikke noe, datteren min ble veldig redd. Vi tok hendene til hverandre og begynte å springe. Folk hadde panikk, og alle sprang.

14-åring fikk turen i gave

Eirin Nerhus Kristiansen (14) hadde fått turen i gave og reiste til Manchester sammen med stefaren. De så fotballkamp søndag og var tilskuere på første rad under Grandes konsert mandag.

– Det er bare helt ufattelig å tenke på at vi satt der nettopp og så den flotte konserten. Og nå har dette skjedde. Vi har hørt at det er flere som er døde. Det er helt forferdelig, sier Haukefær på telefon til avisa.

Ingen nordmenn skadet

De er blant flere nordmenn som var på konserten, men Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de ikke har fått melding om noen skadede nordmenn.

– Jeg er sjokkert over nyheten om eksplosjonen i Manchester. Våre tanker og oppriktige kondolanser går til ofrene og deres familier, skriver utenriksminister Børge Brende på Twitter.

Statsminister Erna Solberg har uttrykket sin sympati til ofrene på Twitter.

– Grusomt og meningsløst angrep i Manchester. Mine varmeste tanker til ofrene og deres familier, skriver hun.