Verden

Voldelige sammenstøt i Paris. Fransk politi brukte tåregass mot demonstranter.

Fire opprørspolitibetjenter er såret etter sammenstøtene mellom politi og demonstranter i forbindelse med 1. mai-markeringene i Paris.

Sammenstøt mellom politi og demonstranter under 1. mai-markeringen i Paris.
  • NTB
  • Olga Stokke
    Journalist
Fransk opprørspoliti forsøker å sikre området under demonstrasjoner i Paris den 1. mai.

Smellene gjallet i Bastille-området da fransk politi skjøt tåregassgranater mot demonstranter i den franske hovedstaden.

Svartkledde og maskerte demonstranter kastet molotovcocktails mot politiet som svarte med å skyte tåregassgranater i forbindelse med 1. mai-markeringene.

Tar fyr

Fire politibetjenter er såret, opplyser franske myndigheter ifølge Francetvinfo som viser til opplysning fra det franske politiet. En politimann er alvorlig forbrent i ansiktet av en molotovcocktail.

I en video som ligger på BMFTV, kan man se at en person tar fyr. Mens flammene står rundt personen stormer politi til for å slukke flammene. Det er utklart om det er denne personen som er den alvorlig forbrente politimannen.

Voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter under markeringen av den internasjonale arbeiderdagen i Paris.

Videoopptak viser hvordan opprørspolitiet først omringet og forsøkte å isolere de maskerte demonstrantene som kastet brannbombene mot politiet fra resten av 1. mai-toget, før de tok i bruk tåregass mot demonstrantene.

Fransk politi skjøt tåregass mot demonstranter i Paris mandag.

En uke før valget

Årets 1. mai-tog i Paris var et av de største på mange år. Ifølge politiet deltok 142.000 personer i markeringen, mens fagforeningen CGT hevder at 280.000 deltok. Det melder Francetvinfo.

Markeringene var preget av at det er mindre enn en uke igjen til presidentvalget.

Rolig 1. mai andre steder

Årets 1. mai-markeringer gikk stort sett rolig for seg verden rundt, bortsett fra i Paris, Istanbul og Caracas.

I Istanbul i Tyrkia brukte politiet tåregass for å spre omtrent 200 personer som forsøkte å gå til Taksimplassen der det var nedlagt forbud mot å demonstrere. 165 demonstranter ble pågrepet.

Også i Venezuelas hovedstad Caracas brukte politiet tåregass i sammenstøt med rundt 300 steinkastende demonstranter.

Les mer om

  1. 1. mai
  2. Presidentvalget i Frankrike