Verden

Anmeldt til politiet

Magazinet-redaktøren har satt norske liv i fare, mener den muslimske organisasjonen Al-Jinnah Foundation.

  • Kjetil Kjetil Olsen

Anmeldelsen ble torsdag levert inn politistasjonen i Moss, der leder Khalid Mohammad i Al-Jinnah Foundation/World Peace Organzation bor.

Politioverbetjent Jan Pedersen ved Moss politistasjon bekrefter at Vebjørn Selbekk er anmeldt.

— Anmeldelsen ble levert inn over disk som brev. Den blir registrert i dette øyeblikk og videresendes til Oslo politidistrikt, der forholdet skal ha skjedd, sa Pedersen til Aftenposten.no like før klokken 13.

- Forårsaker store skader

— Politiet må ta hånd om Vebjørn Selbekk og plassere ham på et sikkert sted, sier lederen Khalid Mohammad til Aftenposten.no.

Uttalelsen er ikke ment som noen trussel mot Selbekk.

Khalid Mohammad mener derimot at Magazinet-redaktøren utgjør en trussel for andre.

— Han har satt norske liv i fare ved å provosere med publiseringen av Muhammed-tegningene. Det er skremmende at en person gjennom såkalt ytringsfrihet kan forårsake så store skader at han nesten setter to verdener opp mot hverandre.

— Det er nå en direkte fare for konfrontasjoner mellom norske interesser og protesterende pøbler. Selbekk er en direkte årsak til dette, sier Mohammad.

— Det er grenser for hvilke ytringer som kan godtas, også i et demokratisk samfunn. Dette er en sak som politiet må ta seg av. Den kan ikke løses av massene,mener han.

— Vi har fortsatt tro på rettssikkerheten i Norge, og det er viktig at også utlandet får beskjed om at politiet skal håndtere dette, sier han.

- Landsforræderi

Selbekk og Magazinet blir blant annet anmeldt for blasfemi.

— Men dette er egentlig også landsforræderi, mener Khalid Mohammad.

— Han har skadet Norge i utlandet. Ikke minst har publiseringen ført til at norske soldater i Afghanistan ble skadet. Vi føler med dem, sier han.

— Han har også ødelagt for muslimer her i landet. De føler seg ikke trygge nå. Selbekk har økt faren for overgrep mot uskyldige muslimer, mener Khalid Mohammad.

Al-Jinnah Foundation arbeider ifølge lederen for internasjonal fred.

— Vi er et internasjonalt nettverk som oppsøker muslimske miljøer når det er fare for uroligheter. Da forteller vi dem at fred er den beste veien å gå. Protester skal foregå med lovlige midler. Det er også i samsvar med islam, sier han.

- Bare benyttet pressefriheten

— Jeg tar anmeldelsen med stor ro, og regner med at den kommer til bli henlagt, sier Selbakk til Aftenposten.no.

— Det er pressefrihet i Norge. Vi har ikke gjort annet enn å benyttes oss av den. Det er heldigvis ikke straffbart her i landet, sier han.

Les også

  1. Nødhjelp innstilles

  2. Møtte Islamsk Råd

  3. Slik ble protestene iscenesatt

  4. Krenket fra to kanter

  5. Hets var grisehyling

  6. Ble overrasket av mobben

  7. Aksjonerer for Norge

  8. - Be om unnskyldning!

Magazinet og redaktør Vebjørn Selbekk ville torsdag formiddag ikke kommentere anmeldelsen.