Verden

Putins talsmann innlagt på sykehus med korona

President Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov er smittet av koronaviruset og innlagt på sykehus. Også flere russiske ministre er smittet.

Putins talsmann Dmitrij Peskov (t.v.) er lagt inn på sykehus med påvist koronasmitte. Foto: Alexei Druzhinin / Pool TASS/Sputnik Kremlin/NTB scanpix

  • NTB-AP-AFP

Putin-talsmann Dimitrij Peskov i New York under sjakk-VM i 2016. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

– Ja, jeg er blitt syk. Jeg blir behandlet, sier Peskov (52), ifølge nyhetsbyråene Tass og Interfax.

Peskov har vært pressetalsmann for Putin helt siden årtusenskiftet – også i perioden fra 2008 til 2012 da Putin var statsminister.

I tillegg har Peskov en stilling som nestleder for den russiske presidentadministrasjonen. Russiske myndigheter opplyste tirsdag at han var koronasmittet og innlagt på sykehus.

Statsministeren innlagt

Journalister som jobber i Kreml, forteller at Peskov sist ble sett offentlig 30. april. Dette var på et møte hvor også Putin deltok, men det er uklart om de befant seg i samme rom.

De siste ukene har Putin gjennomført alle møter som videosamtaler. Helt siden koronautbruddet begynte, har presidenten forsøkt å unngå fysiske møter og i stedet gått over til elektronisk kommunikasjon.

I tillegg til Peskov er også flere russiske ministre smittet av koronaviruset. Statsminister Mikhail Misjustin (54) opplyste i slutten av april at han var blitt smittet.

Misjustin sa først at han skulle isolere seg hjemme, men senere ble det opplyst at han fikk sykehusbehandling.

Letter på tiltakene

I Russland har over 232.000 mennesker fått påvist koronasmitte, ifølge offisielle tall. Mandag sa Putin at myndighetene har lyktes med å bremse sykdommen og at smittetiltakene vil bli trappet ned.

– Det er i alles interesse at økonomien snarest mulig vender tilbake til det normale, sa presidenten i en TV-sendt tale.

Tross det høye antallet bekreftede smittede har bare rundt 2.100 smittede dødd i Russland, ifølge myndighetene.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har til sammen tre russiske ministre fått påvist viruset. I tillegg til Misjustin er boligminister Vladimir Jakusjev og kulturminister Olga Ljubimova smittet.

Så langt er det ikke kommet meldinger om at noen av dem er blitt alvorlig syke.

Les mer om

  1. Koronaviruset