Regimekritisk tyrkisk journalist pågrepet på nytt

Den regimekritiske tyrkiske journalisten og forfatteren Ahmet Altan er pågrepet av tyrkisk politi igjen, åtte dager etter at han ble løslatt fra fengsel.

Bildet ble tatt da den tyrkiske journalisten og forfatteren Ahmet Altan ble løslatt i forrige uke. Nå er han pågrepet igjen.

69-åringen ble pågrepet i sitt hjem tirsdag kveld, få timer etter at det ble utstedt ny arrestordre på ham, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Både Amnesty International og menneskrettsgruppen Article 19 bekrefter opplysningen.

69 år gamle Ahmet Altan ble løslatt 4. november etter å ha sittet over tre år i fengsel. Men statsadvokaten i Istanbul anket løslatelsen, og tirsdag utstedte en tyrkisk domstol en ny arrestordre på ham.

I likhet med en rekke andre pressefolk og intellektuelle ble Altan pågrepet i kjølvannet av kuppforsøket i 2016, da president Recep Tayyip Erdogan begynte å slå hardt ned på meningsmotstandere.

I 2018 ble han dømt til livsvarig fengsel for å ha hjulpet en terrorgruppe, men i sommer ble dommen opphevet av en ankedomstol. Altan har konsekvent nektet å ha hatt noe med kuppforsøket å gjøre og kaller anklagene for groteske.

Altan arbeidet i den opposisjonsvennlige avisen Taraf, som nå er stengt og nedlagt av myndighetene.