Verden

SOHR: Seks syriske soldater drept i trefning med tyrkiske styrker

Syriske regjeringsstyrker har vært i kamp med tyrkiske styrker for første gang siden Tyrkia startet sin offensiv i det nordlige Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

Tyrkiske soldater og stridsvogner har tatt oppstilling langs grensen mot Syria på dette bildet fra tidligere i oktober. Tirsdag meldes det om de første trefningene mellom tyrkiske styrker og syriske regimestyrker. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

«Harde kamper har for første gang brutt ut mellom syriske og tyrkiske hærstyrker», melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) tirsdag.

Eksilgruppen oppdaterte senere med at seks syriske soldater er drept i trefningene. Opplysningene er ikke offisielt bekreftet.

Ifølge SOHR ble det åpnet artilleriild og skutt med maskingeværer i nærheten av landsbyen Assidiya sør for grensebyen Ras al-Ain.

Tre uker er gått siden tyrkiske styrker gikk inn i det nordlige Syria for å tvinge kurdiske militser på retrett fra grensa.

I forrige uke ble en seks dager lang våpenhvile forhandlet fram mellom Tyrkia og Russland for å gi den kurdiske YPG-militsen tid til å trekke seg ut av grenseområdene. Våpenhvilen utløper tirsdag klokka 17 norsk tid.

YPG spilte en avgjørende rolle i kampen mot ekstremistgruppen IS i Syria, og militsen har samarbeidet med USA og andre vestlige land. Tyrkia stempler på sin side YPG som terrorister, og president Recep Tayyip Erdogan har gjentatte ganger sagt at han vil gjenoppta offensiven hvis militsen ikke forlater grenseområdene helt.

I tillegg har Russland gjort det klart at russiske og syriske styrker ikke vil fortsette å beskytte YPG.

 1. Les også

  Tyrkia varsler mulig nye kamper i Syria

 2. Les også

  Erdogan og Putin kan avgjøre Syrias fremtid. Dette er deres langsiktige mål.

 3. Les også

  Jakten på al-Baghdadi: Trump skal ha visst om planene da han trakk amerikanske styrker ut av Syria

Les mer om

 1. Syriakrigen
 2. Russland
 3. Tyrkia
 4. IS