Verden

Drapsdømte i Marokko-saken anker

De fire mennene som er dømt til døden for drap på norske Maren Ueland og hennes danske venninne i Marokko, anker saken.

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) var på en månedslang privat reise og var erfarne friluftslivsfolk. Begge studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.
  • NTB

Det opplyser deres forsvarer, advokat Hafida Maksaoui, til NRK tirsdag. Hun bekrefter også anken overfor NTB.

– De anker over straffeutmålingen. Jeg vet ikke når anken vil bli behandlet av retten, sier Maksaoui.

Saken går dermed til landets høyeste rettsinstans. Saken kan med andre ord trekke enda mer ut i tid. Maksaoui har uttalt at det kan ta lang tid, flere måneder, før høyesterett vil vurdere ankene.

I forrige uke ble dødsdommen til de tre hovedtiltalte bekreftet. En tiltalt som i første rettsrunde ble dømt til livstid i fengsel, ble da idømt dødsstraff.

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor.

I en video sverget mennene troskap til den ytterliggående islamistgruppen IS. Tre av mennene har innrømmet å ha deltatt i selve drapshandlingene.

Totalt var 24 menn tiltalt i saken. De er i fellesskap dømt til å betale en erstatning på 2 millioner marokkanske dirham – tilsvarende rundt 1,9 millioner norske kroner – til Uelands familie.

Marokko har ikke praktisert henrettelser siden 1993.

Les også

  1. NRK: Fire menn dømt til døden for drapene i Marokko

Les mer om

  1. Marokko