Bernie Sanders stiller seg bak Joe Biden

Demokratenes Bernie Sanders erklærer at han som lovet stiller seg bak Joe Bidens kandidatur til presidentvalget i USA i november.

Tidligere presidentkandidat Bernie Sanders (t.h.) sier nå at han støtter Joe Biden (t.v.) i presidentvalgkampen. Arkivfoto fra 15. mars.

Sanders har tidligere sagt at han ville støtte den som måtte ende opp med å vinne Demokratenes nominasjonsvalg.

«I dag ber jeg alle amerikanere, jeg ber hver demokrat, jeg ber alle uavhengige, jeg ber mange republikanere om å komme sammen i denne kampanjen for å støtte ditt kandidatur, som jeg støtter - for å gjøre det sikkert at vi beseirer noen som jeg tror, og jeg snakker bare for meg selv nå, er den farligste presidenten i dette landets moderne historie».

Det sa Sanders, henvendt til Biden i videoen som de begge var med på, skriver ABC News.

Les også

Bernie Sanders gir opp nominasjonskampen

– Vi er nødt til å sørge for at Trump bare sitter i én presidentperiode. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at det skal skje, la Sanders til.

Sanders trakk seg fra nominasjonskampen 8. april etter å ha erklært ideologisk seier i nominasjonskampen.

Vant flere nominasjonsvalg

Den 78 år gamle senatoren fra Vermont vant valgene i en rekke delstater tidligere i år. Men etter Bidens oppsiktsvekkende comeback i mars kunngjorde kampanjeleder Faiz Shakir at Sanders vurderte å gi seg etter nedturer i flere stater.

Sanders har tidligere sagt at han ville støtte den som måtte ende opp med å vinne Demokratenes nominasjonsvalg, og han stilte seg også bak Hillary Clinton etter å ha tapt mot henne i forrige nominasjonsvalg

Sosialdemokrat

Sanders er en selverklært demokratisk sosialist som hentet inspirasjon blant annet fra skandinaviske land. Han ble regnet venstresidens fremste kandidat og mener at kampanjen hans har endret USA på et grunnleggende nivå.

Blant de tydeligste sakene i Sanders' valgkamp var statsbetalt universell helseforsikring for alle amerikanere, gratis høyere utdanning, økte skatter for de rikeste og heving av minstelønn til 15 dollar i timen.

Biden omtales på sin side som en langt mer moderat representant for partiet.