Verden

Terrormistenkt 28-åring for retten igjen på New Zealand

Drapssiktede Brenton Tarrant fremstilles fredag for retten for andre gang etter terrorangrepene på New Zealand i mars hvor 50 mennesker ble drept.

50 mennesker ble drept i moskéangrepet i Christchurch i mars. Foreløpig er det bare tatt ut siktelse for ett drap, men siktelsen blir trolig utvidet fredag. Arkivfoto: Mark Baker / AP / NTB scanpix

 • NTB

Den 28 år gamle australieren er varetektsfengslet i Auckland i New Zealands eneste høysikkerhetsfengsel. Tarrant vil delta på høringen via videooverføring fra fengselet.

Under hans første høring ble den høyreekstreme australieren kun siktet for ett drap. Fredag vil han, ifølge kilder i politiet som nyhetsbyrået AP siterer, bli siktet for 50 drap og 39 drapsforsøk etter angrepene i Christchurch 15 mars. Politiet har ikke bekreftet om han vil bli formelt siktet for terror.

I en uttalelse sier dommeren i saken at Tarrant ikke er pålagt å ta stilling til skyldspørsmålet, men at han må klargjøre om han vil ha en forsvarer. Etter hans første høring antydet han at han ville representere seg selv.

Det er bekymringer for at 28-åringen vil bruke rettssaken mot ham som en plattform for å kringkaste sitt syn på hvit makt, likt som terrordømte Anders Behring Breivik gjorde under rettssaken mot ham i 2012.

På en Twitter-konto med Tarrants navn ble det før angrepet publisert et såkalt manifest med støtte til Breivik.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Drap
 2. New Zealand
 3. Etterforskning

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Terrorsiktet på New Zealand snudde – erkjenner skyld

 2. VERDEN

  Siktede nekter skyld etter terror i Christchurch

 3. VERDEN

  28-åring siktet for terror i Christchurch

 4. VERDEN

  Nye våpenlover i New Zealand kan være klare allerede ti dager etter terrorangrepet

 5. VERDEN

  Moské-angriperens tilregnelighet skal vurderes

 6. VERDEN

  Newzealendere leverer inn våpen mot penger