Brannmann pågrepet for ildspåsettelse i Australia

En 19-åring i det frivillige brannvesenet i Australia er siktet for å ha startet sju branner med vilje. Så deltok han med de andre frivillige i slukkingen.

Det brenner ennå over 100 steder i delstaten new South Wales. Her fra Gospers Mountain.
  • NTB-AFP

Det er myndighetene i delstaten New South Wales sørøst i Australia som opplyser om siktelsen.

New South Wales har vært og er hardt rammet av de voldsomme skogbrannene i oktober og november.

Mannen skal ha blitt sett i et kjøretøy tirsdag ettermiddag kort tid før en av brannene brøt ut like ved.

– Politiet vil hevde i retten at mannen startet brannen og forlot området, før han kom tilbake for å rykke ut på brannen som en del av hans oppgaver som frivillig brannmann, sier politiet i en uttalelse.

19-åringen ble pågrepet kort tid etter og siktet for sju tilfeller av ildspåsettelse og uforsvarlig oppførsel med tanke på spredning av brannene.

Anklagene og siktelsen blir møtt med skuffelse og sinne fra frivillige kolleger og samfunn, som føler seg forrådt og at ryktet deres settes i vanry.

Seks personer har mistet livet, over 650 hjem er fullstendig ødelagt og mer enn 15 millioner dekar er svidd av i Australia siden oktober.

I New South Wales alene brenner det fremdeles 129 steder onsdag, 66 er ikke under kontroll. Mer enn 1.800 brannmannskaper er i arbeid, og brannfaren er ennå svært høy mange steder.

Myndighetene har advart om at den verste delen av sesongen ennå kan ligge foran Australia, idet landet går fra vår til sommer i overgangen fra november til desember.