Verden

Fem personer døde etter gisselsituasjon i kirke i Sør-Afrika

Fem personer er døde, og 40 personer er pågrepet etter en gisselsituasjon og skyting i en kirke i Zuurbekom utenfor Johannesburg i Sør-Afrika lørdag.

Dette bildet fra sørafrikansk politi viser konfiskerte våpen og ammunisjon. I bakgrunnen ligger pågrepne, mistenkte for angrepet på kirken i Zuurbekom, nær Johannesburg lørdag.
 • NTB

Situasjonen ved pinsekirken International Pentecost Holiness Church skjedde lørdag morgen, opplyser sørafrikansk politi på Twitter.

Politi og militære styrker som rykket ut til stedet, fant fire personer som var skutt og brent opp i en bil og en sikkerhetsvakt som var skutt og drept i en annen bil. Seks andre personer er skadd.

Politiet sier de har reddet menn, kvinner og barn som ble holdt som gissel, og som så ut til å bo i kirken. Det er ikke klart hvor mange som er blitt reddet.

Angrepet kan ha vært motivert av en konflikt mellom medlemmer i kirken, ifølge politiet. Blant de arresterte er flere polititjenestepersoner, medlemmer av sikkerhetsstyrker og fengselsansatte.

Mer enn 30 skytevåpen er beslaglagt, blant dem både tohåndsvåpen og hagler, viser bilder som politiet har lagt ut.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  Kilder til Aftenposten: MDG-lederen trekker seg

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5