FNs sikkerhetsråd fordømmer angrep mot flyktningleir og ber om våpenhvile i Libya

FNs sikkerhetsråd fordømmer luftangrepene mot flyktningleiren i Tajoura i Libya og ber om våpenhvile i landet.

Minst 53 mennesker ble drept i to luftangrep mot en flyktningleir i Libya tirsdag. FNs sikkerhetsråd fordømmer angrepet.

Sikkerhetsrådet ber også om en rask nedtrapping av konflikten i landet, og ber partene om å igjen møte til mekling med FN.

Den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya har pekt på opprørsgeneral Khalifa Haftar som den skyldige for angrepet. Haftars talsmann Ahmad al-Mesmari avviser anklagene, og sier ansvaret ligger hos regjeringen.

Tirsdag kveld ble Tajoura, som er en forstad øst for Libyas hovedstad Tripoli, rammet av to luftangrep.

Minst 53 personer er døde i angrepene, ifølge FN, som opplyser at flyktninger som forsøkte å rømme, kan ha blitt beskutt. Minst 130 personer er såret.

Les også

Libyas regjering vurderer å stenge alle flyktningleirer etter luftangrep

Sikkerhetsrådet uttrykket også stor bekymring over den forverrede humanitære situasjonen i landet og i flyktningleirene. De understreket at forholdene er libyske myndigheters ansvar.

Angrepet tirsdag er det blodigste siden Haftar i april rullet i gang en offensiv som har til hensikt å erobre Tripoli. Opprørsgeneralens LNA-milits tok i februar kontroll over det sørlige Libya.

Sikkerhetsrådet kalte inn til krisemøte bak lukkede dører onsdag, men klarte da ikke å komme fram til en felles uttalelse om angrepet.