Demonstrantene i Hongkong tok tirsdag kveld til fange en mistenkt agent. Da gikk opprørspolitiet til angrep.

Opprørspolitiet tok seg tirsdag kveld inn på flyplassen i Hongkong med pepperspray og køller, melder flere medier.

Opprørspoliti pågriper en demonstrant på flyplassen i Hongkong tirsdag.

Situasjonen på flyplassen i Hongkong eskalerte tirsdag kveld etter at en gruppe unge demonstranter overfalt en mann de mistenkte for å være agent for myndighetene, skriver BBC.

Politiet i Hongkong har tidligere innrømmet at de har sendt betjenter forkledd som akitivster ut i demonstrasjonene, som nå har pågått i elleve uker.

Demonstrantene skal ha holdt mannen tilbake ved å lenke ham til en bagasjetralle med plaststrips.

Redaktør Hu Xijin i den statlige kinesiske tabloidavisen Global Times hevder på Twitter at mannen er en av avisens reportere.

Større sammenstøt brøt ut like utenfor terminalbygningen da demonstranter forsøkte å blokkere en ambulanse som politiet hevder skulle behandle mannen.

Opprørspoliti gikk til angrep med pepperspray og køller for å holde demonstrantene tilbake, men trakk seg tilbake kort tid etter at mannen ble hentet ut av ambulansen, ifølge CNN.

Les også

Kinesisk propaganda viser pansrede kjøretøyer ved Hongkong-grensen. Opptil 5000 soldater er allerede på plass i sentrum.

Demonstranter brukte bagasjetraller til å blokkere store områder inne i terminalbygget på flyplassen i Hongkong tirsdag.

Kraftig håndgemeng

Demonstranter har for annen dag på rad aksjonert inne i terminalbygget, og de har klart å lamme nesten all virksomhet. De har bygd barrikader av bagasjetraller og gjort det umulig for de reisende å finne frem til flyavgangene sine.

Også tidligere tirsdag kom det til kraftig håndgemeng mellom politi og aksjonister, men det så ved midnattstid lokalt tid ikke ut til at noen større politioffensiv var underveis. Den begrensede styrken som prøvde å jage bort demonstrantene, trakk seg etter hvert tilbake.

Trump: Kina sender styrker

President Donald Trump uttrykte tirsdag håp om at ingen menneskeliv vil gå tapt i den politiske uroen i Hongkong. Under et besøk i New Jersey betegnet han situasjonen som svært vanskelig.

Tirsdag kveld hevder Trump på Twitter at den kinesiske regjeringen har begynt å sende militære styrker mot grensen.

«Våre etterretningsorganisasjoner har informert oss om at den kinesiske regjeringen flytter styrker til grensen mot Hongkong. Håper alle er trygge og forholder seg rolig!» tvitret presidenten.

Mandag la flere kinesiske propagandaorganer ut en video som viser en lang rekke panservogner som kjører rett ved grensen til Hongkong.

«Folkets bevæpnede politi har samlet seg i Shenzhen, en by som grenser til Hongkong, i forkant av det som ser ut som en stor øvelse,» skriver den statlige avisen Global Times på Twitter.

Twitter er sensurert i Kina, så meldingen var tilsynelatende rettet mot publikum utenfor ettpartistaten.

Redaktør Hu Xijin sørget senere for å gjøre budskapet krystallklart:

«Jeg tror dette er en klar advarsel til opprørerne i Hongkong. Sannsynligheten for at Beijing intervenerer i situasjonen i Hongkong er økende,» skriver Hu på Twitter.