Lite kan måle seg med pompen og prakten som omgir åpningen av en ny sesjon i det britiske parlamentet. Dronning Elizabeth bar et flere meter langt slep og ble fulgt av sønnen, prins Charles, til seremonien der hun leste opp regjeringens planer mandag.

Dronning Elizabeth, sønnen prins Charles og hans kone Camilla ankom parlamentet i gullkantet vogn.
Roger Harris, House of Lords
Som overhode i et konstitusjonelt monarki har dronningen en seremoniell rolle i åpningen av parlamentet. Men få land kan skilte med så mye pomp og prakt rundt denne seremonien.
ROGER HARRIS, House of Lords
Dronningen har deltatt i alle parlamentsåpninger siden hun ble dronning for 65 år siden, med unntak av to år (1959 og 1963) da hun var gravid.
Alberto Pezzali, AP/NTB scanpix

Høsten har alt vært svært dramatisk i det britiske parlamentet. Dramaet rundt britenes uttreden av den europeiske union har satt parlamentariske regler på prøve. Både dronningen og høyesterett har vært trukket inn i brexit-striden.

Dronningens tale markerer starten på en ny parlamentssesjon og er full av symboler og britisk historie. Den inneholder seremonier som skriver seg fra dramatikken som tidligere har funnet sted i verdens eldste parlament.

Dronning Elizabeth blir fulgt opp midtgangen i av sin sønn, Charles, som er tronfølger. Åpningen av parlamentet skjer i Overhuset (House of Lords). Etter at kong Charles stormet inn i Underhuset i et mislykket forsøk på å arrestere noen der i 1642, har ikke monarken vært der.
REUTERS/NTB scanpix
Dronningen vaktstyrke, de tradisjonsrike yeoman of the guard, er alltid til stede under åpningen av parlamentet. Før dronningen kommer, har de den symbolske oppgaven med å undersøke kjelleren for å sjekke at ingen vil prøve å gjenta det Guy Fawkes og hans medsammensvorne prøvde i 1605, da han prøvde å sprenge huset i luften.
REUTERS/NTB scanpix
Dronningen brøt tradisjonen og valgte å ikke ha på seg den 1,3 kilo tunge kronen under årets trontale. I stedet lå den på en pute ved siden av.
REUTERS/NTB scanpix
Kronen kommer i egen vogn til parlamentet og blir båret av dronningens medarbeidere.
Hannah McKay / Reuters Pool
«State opening», som seremonien kalles, er en markering av maktfordelingen i Storbritannia og uavhengigheten til de ulike delene av systemet.
LEON NEAL / GETTY POOL
Dronningens tale er skrevet av statsminister Boris Johnsons regjering. I talen lovet regjeringen hardere straffer, bedre helsevesen, raskere bredbånd og hva de skal gjøre etter brexit.
Victoria Jones / PA Pool
Det er spenning knyttet til om et flertall i Underhuset vil støtte årets trontale. Det er nesten hundre år siden sist en trontale ble nedstemt.
Toby Melville / Reuters Pool

Nå jobbes det på høygir for å finne ut om Boris Johnsons regjering klarer å få til en skilsmisseavtale med EU før EU-toppmøtet torsdag og fredag. Etter planen skal britene forlate EU 31. oktober. Samtidig risikerer han at trontalen som dronningen leste opp, blir nedstemt. Det blir i så fall for første gang siden 1924.

Medlemmene av Underhuset blir hentet opp til Overhuset etter at personen som kalles Den svarte stokken (the black rod) har banket på døren til Underhuset. Fremst i prosesjonen går lederne for de to største partiene, Boris Johnson og Jeremy Corbyn.
REUTERS/NTB scanpix
Da var jobben gjort og dronning Elizabeth og prins Charles drar tilbake til Buckingham Palace.
TOBY MELVILLE, REUTERS/NTB scanpix