Verden

Greta Thunberg klimastreiker i Iowa fredag

Etter demonstrasjoner i New York og Montreal sier Greta Thunberg at neste fredagsstreik for klimaet for hennes del, vil finne sted i Iowa.

Masker med Greta Thunbergs ansikt er allerede til salgs under demonstrasjoner i Santiago i Chile, der hun ikke ankommer før i desember. Her fra fredagens klimastreik der. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix

 • NTB

Den 16 år gamle aktivisten har fått mye oppmerksomhet verden over etter sin tordentale i FN, der hun refset verdens ledere for å ikke gjøre nok for å motvirke klimaendringene. I etterkant av tordentalen deltok hun i klimastreiken i Montreal i Canada sist fredag.

– Denne fredagen er jeg glad for å kunne meddele at jeg vil delta i klimastreiken i Iowa by!, skriver Thunberg på Twitter onsdag, og merker innlegget #FridaysForFuture.

Hun legger til at det eneste de ber om i demonstrasjonene er at folk stiller seg bak vitenskapen og lytter til forskerne.

Thunberg vil sakte, men sikkert forflytte seg videre gjennom Amerika på sin vei til Santiago i Chile, der hun skal delta på en ny FN-klimakonferanse i desember.

 • Les også: Erna Solberg mener Trump bør slutte å sjikanere Thunberg

Les mer om

 1. Klima
 2. Greta Thunberg
 3. Trump

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Global klimaprotest innledet på New Zealand

 2. VERDEN
  Publisert:

  Thunberg i klimamarsj i Canada: – En kompliment at folk vil kneble oss

 3. VERDEN
  Publisert:

  Reagerer mot at Chile trekker seg som klima-arrangør

 4. VERDEN
  Publisert:

  Greta Thunberg: Håper dette blir et vendepunkt

 5. VERDEN
  Publisert:

  FNs klimakonferanse flyttes til Madrid

 6. VERDEN
  Publisert:

  Chile trekker seg som arrangør av FNs klimakonferanse 2. desember