Verden

Kraftig snøvær lammer flytrafikken i USA: Her ser du grunnen til at SAS kansellerer flyvninger til New York

Millioner amerikanere forbereder seg på et av de verste vinterstormene på mange år. SAS har kansellert alle flyginger fra Skandinavia til New York tirsdag.

Det er ikke ofte snøplogene kjører på Times Square, midt på Manhattan.
  • NTB

Det er snøstormen «Stella» som gjør at SAS kansellerer alle flyginger fra Oslo, Stockholm og København til New York tirsdag, melder Dagens Næringsliv. I USA har totalt 4.000 flyginger blitt innstilt, de fleste til og fra flyplassene Newark i New Jersey og Boston Logan International. American Airlines har innstilt alle sine flyginger til og fra flyplasser i regionen rundt New York.

Ikke ofte at det er brøytekanter og snøhauger på Manhattan.

Det er meldt kraftig vind og opp til 60 centimeter snø enkelte steder på østkysten av USA. Det er utstedt advarsler for Pennsylvania, New Jersey, New York og Connecticut der det er ventet store snømengder fra midnatt mandag til tirsdag kveld. Mange skoler kommer ikke til å være åpne tirsdag.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier rundt tusen av deres passasjerer berøres av innstillingene. Norwegian har foreløpig ikke kansellert noen flygninger til USA, men de sier de følger situasjonen nøye.

– Sikkerhet er alltid vår øverste prioritet. Vi vil selvsagt ikke fly dersom været ikke tillater det, sier pressevakt Tonje Næss i Norwegian.

(©NTB)

Les mer om

  1. USA
  2. Norwegian