Verden

Brasils presidentkandidat anklages for valgfusk av motstanderen

Fernando Haddad anklager motstanderen Jair Bolsonaro, den høyreradikale favoritten til å vinne valget, for valgfusk.

Arbeiderpartiets presidentkandidat Fernando Haddad, her etter en tale i São Paulo, ligger langt etter den høyreradikale kandidaten Jair Bolsonaro foran valget 28. oktober.
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Kampen om presidentembetet i Brasil har for alvor begynt å tilspisse seg før valget neste helg. Haddad anklager nå Bolsonaro og hans team for å betale selskap for å spre usanne meldinger for å svekke hans rykte.

Haddad mener dette er brudd på landets valgkampfinansieringslov.

– Motstanderen har begått en kriminell handling for å skaffe seg en fordel, sier Haddad, som representerer landets arbeiderparti.

  • Les også: Presidentvalg i Brasil: Høyrepopulist vant første runde

Reaksjonen kommer i lys av en avsløring gjort av den brasilianske avisen Folha de São Paulo, som viste at bedrifter hadde inngått kontrakter verdt opp til 24 millioner kroner om å sende meldinger om Haddad via meldingstjenesten Whatsapp.

Bolsonaros advokat avviser anklagene og sier i en uttalelse at det ikke finnes noen bevis på at det er Bolsonaro og hans team som står bak.

Også forrige uke kom Haddad med anklager mot Bolsonaro, hvor han anklaget motstanderen for å oppildne til vold.

28. oktober går brasilianerne til urnene for å stemme over hvem de ønsker skal bli landets nye president. Det er høyreradikale Bolsonaro som ligger an til å vinne valget med 58 prosent av stemmene, mot 42 prosent for Haddad, viser meningsmålinger.

Les mer om

  1. Brasil
  2. Debatt