Verden

Kraftig uro etter at nok en svart tenåring ble skutt av politiet i USA

Det brøt ut kraftige sammenstøt etter at politiet i St. Louis i USA tirsdag kveld lokal tid skjøt en 18 år gammel svart mann.

En gruppe mennesker samlet seg ved åstedet etter skytingen, og det ble konfrontasjonen mellom disse og politifolk på stedet. Foto: David Carson

 • Sigurd Bjørnestad
  Sigurd Bjørnestad

Politiet i St. Louis i delstaten Missouri i USA bekreftet på en pressekonferanse onsdag ettermiddag at 18-åringen ble skutt av politimannen, men at det skjedde etter at 18-åringen hadde rettet en pistol mot politiet, skriver NTB.

Lokalavisen St. Louis Post-dispatch meldte at tenåringen ble skutt på en bensinstasjon sent tirsdag kveld lokal tid. Ifølge politiet skjøt en politibetjent tre skudd. Det ene traff offeret, det andre et bildekk, mens det foreløpig er uvisst hvor det tredje skuddet traff.

Avsien skriver at politiet har foretatt arrestasjoner blant folk som har samlet seg på stedet for å protestere mot politiet. En politbil skal være tauet bort fra stedet etter protestene. Ifølge NTB-Reuters skal minst tre personer være arrestert.

Etterforskere fra politiet undersøker åstedet. På bildet kan man se en pistol. Politiet sa i en uttalelse at den dreptes pistol ble funnet på åstedet. Foto: David Carson/Reuters/NTB Scanpix

Den drepte skal være identifisert av sin mor som Antonio Martin (18).Lokalavisen skriver at det er en rekke overvåkingskameraer på bensinstasjonen.

Politimenn skutt i New York

Det som nå har skjedd i St. Louis inngår i lang rekke av politikonflikter i USA den siste tiden.

Forrige helg ble to politimenn skutt og drept i Brooklyn i New York. Det skjedde mens de satt i politibilen. Han som skjøt hadde rett før skutt kjæresten sin i magen. Etter å ha skutt de to politimenne tok han sit eget liv på en undergrunnsstasjon like ved.

I august ble den svarte tenåringen Michael Brown skutt og drept av politiet i forstaden Ferguson i St. Louis. Poltimannen ble ikke tiltalt, og det ble kraftige opptøyer i Ferguson i november da dette ble kjent.

Politiet: — Siktet på politimann med pistol

Politiet forteller at de rykket ut etter en melding om tyveri.

– Det er tragisk at en familie går inn i juleferien uten en av sine kjære. Vi har en politibetjent som vil bære dette med seg hele livet. Her er det ingen vinnere, sier politisjef Jon Belmar i St. Louis-politiet på en pressekonferanse.

Belmar sier at tre skudd ble avfyrt ved bensinstasjonen, samtlige fra politibetjentens pistol. Det ene traff offeret, det andre et bildekk, mens det foreløpig er uvisst hvor det tredje skuddet traff.

Saken fortsetter under kartet

– Betjenten rykket ut etter en melding om tyveri. Han møtte to personer utenfor bensinstasjonen, der den ene trakk en 9 mm pistol, sier Belmar.

— Siktet på politiet

Ifølge politiet, skal en av personene ha siktet på politimannen med en pistol da han var på vei bort for å snakke med dem.

– I frykt for sitt eget liv, avfyrte politibetjenten i Berkeley flere skudd som påførte mannen dødelige skader, sier polititalsmann Brian Schellman i en uttalelse.

Den andre personen skal ha løpt fra stedet. Etterforskere skal ha funnet pistolen til den drepte mannen på åstedet, skriver politiet.

Saken fortsetter under kartet

Mellom 200 og 300 mennesker samlet seg rundt bensinstasjonen da nyheten om skytingen ble kjent. Flere er pågrepet etter sammenstøt med politiet.

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Voldelige protester etter ny politiskyting i USA

 2. NORGE
  Publisert:

  Politiet blir ikke straffet etter at de skjøt og drepte mann (35)

 3. OSLO
  Publisert:

  Spesialenheten henlegger saken mot politimann som skjøt kvinne på Grønland

 4. VERDEN
  Publisert:

  Politimann siktet for drap i Frankrike

 5. VERDEN
  Publisert:

  Sterke reaksjoner i USA etter at to svarte amerikanere er skutt av politiet på to døgn

 6. VERDEN
  Publisert:

  Nye skyteepisoder mot politifolk i USA