Verden

Journalistene skulle granske «Putins hemmelige hær». De kom aldri tilbake.

Tre journalister ble drept da de skulle lage en dokumentar om russiske leiesoldater i krigsherjede Den sentralafrikanske republikk. Russiske leiesoldater operer i en rekke land rundt i verden.

De russiske journalistene Orkhan Dzjemal, Kirill Radtsjenko og Aleksandr Rasorgujev ble drept i Den sentralafrikanske republikk forrige uke. Det har ført til debatt om Putins hemmelige hær, leiesoldatene i firmaet Wagner. Foto: Pavel Golovkin

  • Per Kristian Aale
    Per Kristian Aale

Russerne Orkhan Dzjemal, Kirill Radtsjenko og Aleksandr Rasorgujev skulle filme gullgruven Ndassima som drives av det russiske selskapet Lobaje Invest og som voktes av leiesoldater fra det Kreml-kontrollerte firmaet Wagner, skriver den uavhengige russiske nettavisen Meduza.

De russiske journalistene var på vei til gullgruven da de ble angrepet av 10 menn iført turbaner. Angrepet skjedde i forrige uke 33 kilometer utenfor byen Sibut. Ifølge lokale myndigheter snakket mennene kun arabisk. Sjåføren ble også skadet, men han klarte å flykte og fortalte at de var blitt ranet – og at ranerne skjøt og drepte de russiske journalistene, skriver Reuters.

Les hele saken med abonnement