Verden

The Guardian: Storbritannia vil be Russland utlevere mistenkte i Skripal-saken

Storbritannia vil be Russland om å utlevere to russiske agenter som mistenkes for å ha vært involvert i giftangrepet i Salisbury, skriver The Guardian.

En britisk politiansatt holder vakt ved en søppelkasse i Salisbury.
 • og NTB

Med henvisning til regjerings- og sikkerhetskilder skriver avisen at de to agentene mistenkes for å ha utsatt den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia for nervegiften novitsjok i Salisbury i mars.

De to ble funnet bevisstløse på en parkbenk og tilbrakte flere uker på sykehus før de til slutt ble utskrevet. I juli snublet ytterligere to personer over en beholder som antas å ha blitt brukt til å frakte nervegiften i, og en av de to døde få dager senere.

Verken regjeringskilder eller påtalemyndighet ønsket å kommentere innholdet i The Guardians sak da DPA kontaktet dem mandag kveld.

Forholdet mellom Storbritannia og Russland har vært betent etter giftangrepet. Storbritannia anklaget Russland for å ha stått bak, noe russerne har benektet kategorisk.

Det diplomatiske forholdet mellom de to landene kan forverre seg ytterligere dersom Russland nekter å utlevere de to agentene det er snakk om, og det er lite trolig at Russland vil gjøre dette, selv om de flere ganger har tilbudt seg å samarbeide med britene om etterforskningen av nervegiftangrepet.

President Vladimir Putin sa nei da britene ba Russland om å utlevere to russere som var mistenkt for å ha forgiftet den russiske avhopperen Aleksandr Litvinenko med polonium i 2006.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Norge fordømte kuppet i Myanmar. Så brukte de millioner på svartelistet hotell.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5