Verden

Amazon-sjef Jeff Bezos anklager tabloidavis for utpressing

Amazon-sjef Jeff Bezos anklager utgiveren av tabloiden National Enquirer for utpressing etter at den truet med å offentliggjøre pikante, private bilder.

Grunnlegger og administrerende direktør i Amazon, Jeff Bezos. Foto: Cliff Owen, AP / NTB scanpix

 • NTB
 • Eirik Husøy
  Journalist

Bildene ble sendt fra Jeff Bezos, som er verdens rikeste, til hans elskerinne, nyhetsankeret og programlederen Lauren Sanchez.

Det var den samme tabloidavisen som forrige måned, etter å ha fått tilgang til private tekstmeldinger, rapporterte om affæren mellom Bezos og Sanchez. Lekkasjen førte til en skilsmisse mellom Bezos og hans tidligere ektefelle, MacKenzie Tuttle.

I et oppsiktsvekkende og detaljert innlegg på bloggplattformen Medium skriver Bezos at American Media Inc (AMI), som gir ut National Enquirer, har truet ham med å offentliggjøre bildene om han ikke stanser en privat etterforskning av motivet for lekkasjen.

Han skriver at han velger å ikke gi etter for utpressingen, og i stedet offentliggjør han «akkurat hva de sendte meg, til tross for den personlige kostnaden og flausen de truer meg med».

Les også

«Vi er mennesker, ikke roboter», sier Amazon-ansatte som streiker mot lange skift, få pauser og dårlig betaling

Jeff Bezos sammen med sin daværende kone Mackenzie Tuttle på Oscar-fest i Beverly Hills i februar 2017. 9. januar ble det klart at de skal skilles etter 25 års ekteskap. Foto: Danny Moloshok, Reuters / NTB scanpix

Tror AMI har politiske motiver

I en veksling på e-post, som Bezos har publisert deler av i innlegget sitt, kommer det frem at avisen har mottatt ti intime bilder som de beskriver i detalj, inkludert et bilde som beskrives som en «selfie under beltestedet».

Ifølge Bezos, som også eier storavisen Washington Post, krever AMI at Bezos og hans sikkerhetsrådgiver Gavin de Becker erklærer at de ikke har noen grunn til å tro at AMIs dekning er politisk motivert. Hvis ikke publiserer de bildene.

De Becker sa nylig i et intervju at de har «sterke indisier» på at AMI har politiske motiver, og at han er «interessert» i Lauren Sanchez' bror, Michael, som er en åpen tilhenger av president Donald Trump.

Les også

Verdens rikeste mann på besøk i Alta

Trump-vennlig avis

Bezos skriver i blogginnlegget at AMI og deres leder David Pecker tidligere har samarbeidet med Trump. Ifølge Bezos skal de ha tatt imot penger for å dysse ned negative historier om presidenten.

AMI-sjef David Pecker og president Donald Trump omtales som venner. Foto: Marion Curtis, Reuters / Jacquelyn Martin, AP

BBC, som omtaler Pecker og Trump som venner, skriver at AMI har innrømmet at de samarbeidet med Trump under valgkampen om å betale en Playboy-modell 150.000 dollar (rundt 1,3 millioner kroner) for at hun ikke skulle snakke om sin angivelige affære med Trump.

Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, har allerede innrømmet å ha betalt pengene på vegne av Trump og at han har brutt lover for valgkampanjefinansiering.

Trump har flere ganger gått hardt ut mot både Bezos, Amazon og Washington Post i tirader på Twitter.

 1. Les også

  Trump har gått til felttog mot verdens rikeste mann. Her er fem mulige årsaker.

Les mer om

 1. Jeff Bezos
 2. Amazon

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Guardian: Mobilen til verdens rikeste mann angivelig hacket via den saudiske kronprinsen

 2. VERDEN

  FN-eksperter ber USA granske Saudi-Arabias påståtte hacking av Bezos' telefon

 3. VERDEN

  Høring i Kongressen: – IT-gigantene har for mye makt

 4. ØKONOMI

  Amazon hinter om Norge-etablering i stillingsutlysning

 5. KOMMENTAR

  Trump skapte det ultimate statussymbolet. Nå vil andre rikinger ha nøklene til Det hvite hus.

 6. KOMMENTAR

  Elon Musk og Jeff Bezos bruker milliarder på å komme seg ut i verdensrommet. Hvorfor?