WSJ: Handelsavtale mellom USA og Kina kan signeres i slutten av mars

USAs Donald Trump og Kinas Xi Jinping kan inngå en formell handelsavtale når de møtes til et toppmøte rundt 27. mars, ifølge Wall Street Journal.

Det ligger an til at USAs president Donald Trump kan signere en handelsavtale med Kinas president Xi Jinping i slutten av mars, ifølge Wall Street Journal. Foto: AP / NTB scanpix

Kina og USA er i den siste fasen av handelssamtalene som har pågått i rundt tre måneder.

Selv om avtalen fortsatt ikke er helt i boks, ser det ut til at USAs president og Kinas president kan signere en formell handelsavtale når de skal møtes til neste toppmøte. Det blir trolig rundt 27. mars, etter at Xi har vært i Italia og Frankrike, skriver Wall Street Journal , som har kilder på begge sider med kjennskap til prosessen.

Kina har tilbudt lavere tollsatser og lemping av andre restriksjoner på amerikanske landbruksvarer, kjemikalier, kjøretøy og andre produkter. USA vurderer å fjerne mye, om ikke alt, av sanksjoner på kinesiske varer som ble innført i fjor da handelskrigen mellom landene tok til.

En avtale mellom partene har begynt å ta form etter samtaler i Washington i februar, får avisen opplyst fra begge sider i saken.

Kinas president Xi Jinping skal etter et besøk til Italia og Frankrike, trolig møte Trump for å signere en handelsavtale. Foto: AP / NTB scanpix