Verden

Minst ti barn fanget i ruinene etter huskollaps i Nigeria

Mange elever og flere voksne fryktes fanget i ruinene etter at en bygning, som blant annet rommet en skole, kollapset i Nigerias største by Lagos onsdag.

Et barn blir reddet ut fra ruinene av en kollapset bygning i Lagos onsdag. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Den tre etasjer høye bygningen i det tettbefolket området Itafaji på Lagos-øya falt sammen onsdag. Ifølge lokale medier var det en privat barneskole i den øverste etasjen. Mange elever er fryktet fanget i bygningsmassene.

En halv time etter at huset falt sammen meldte redningsmannskaper at minst ti barn var fanget i ruinene. Beboere i området, sier til nyhetsbyrået Reuters at om lag 100 barn er elever ved skolen.

Minst åtte barn skal også være reddet ut, opplyser vitner på stedet.

– Det er en krevende situasjon og det er ikke mye jeg kan si om situasjonen nå, sier Ibrahim Farinloye på vegne av nødetatene i byen.

Det er ikke uvanlig at bygninger faller sammen i Nigeria. Tekniske konstruksjonskrav blir ofte ignorert under bygging, og det har vært flere tilfeller der mennesker har omkommet som følge av kollapser de siste årene.

Redningsarbeidere jobber med å hente ut overlevende fra en kollapset bygning i Lagos, Nigeria. Den treetasjers bygningen inneholdt blant annet en skole med rundt 100 elever. Foto: AP / NTB scanpix

Les også

  1. Buhari gjenvalgt som Nigerias president

  2. Buhari gjenvalgt som Nigerias president

Les mer om

  1. Nigeria
  2. Lagos
  3. Ulykker