Verden

Minst ti barn fanget i ruinene etter huskollaps i Nigeria

Et barn blir reddet ut fra ruinene av en kollapset bygning i Lagos onsdag.

Mange elever og flere voksne fryktes fanget i ruinene etter at en bygning, som blant annet rommet en skole, kollapset i Nigerias største by Lagos onsdag.

  • NTB

Den tre etasjer høye bygningen i det tettbefolket området Itafaji på Lagos-øya falt sammen onsdag. Ifølge lokale medier var det en privat barneskole i den øverste etasjen. Mange elever er fryktet fanget i bygningsmassene.

En halv time etter at huset falt sammen meldte redningsmannskaper at minst ti barn var fanget i ruinene. Beboere i området, sier til nyhetsbyrået Reuters at om lag 100 barn er elever ved skolen.

Minst åtte barn skal også være reddet ut, opplyser vitner på stedet.

– Det er en krevende situasjon og det er ikke mye jeg kan si om situasjonen nå, sier Ibrahim Farinloye på vegne av nødetatene i byen.

Det er ikke uvanlig at bygninger faller sammen i Nigeria. Tekniske konstruksjonskrav blir ofte ignorert under bygging, og det har vært flere tilfeller der mennesker har omkommet som følge av kollapser de siste årene.

Redningsarbeidere jobber med å hente ut overlevende fra en kollapset bygning i Lagos, Nigeria. Den treetasjers bygningen inneholdt blant annet en skole med rundt 100 elever.

Les også

  1. Buhari gjenvalgt som Nigerias president

  2. Buhari gjenvalgt som Nigerias president

Les mer om

  1. Nigeria
  2. Lagos
  3. Ulykker