Verden

Kinesisk avis ut mot britiske «barbarer»

– Britiske medier er herjet av «barbarer» som ville ha nytte av en kinesisk leksjon i folkeskikk, skriver en statseid avis etter at dronning Elizabeth II kalte kinesiske embetsmenn «svært uhøflige».

Det var under besøket fra Kinas president Xi Jinping i Storbritannia, hvor han blant annet møtte Dronning Elizabeth at «uhøflighetene» skal ha skjedd.
  • Ntb

Storbritannias dronning skapte overskrifter verden over etter at hun ble fanget opp på video da hun kom med bemerkningene overfor en politisjef under et hageselskap i Buckingham Palace.

Utspillet, som ble kjent onsdag, ble i utgangspunktet sensurert i stor grad i Kina, ifølge BBC.

Torsdag beskylder imidlertid den statseide kinesiske avisen The Global Times britiske medier for å blåse hendelsen opp hinsides alle proporsjoner og oppføre seg som om opptakene er den «mest dyrebare skatten» noensinne.

– Vesten har i moderne tid tatt steget mot toppen og skapt en strålende sivilisasjon, men mediene deres er fulle av uvørne sladder-djevler som blotter sine hoggtenner, slår ut med klørne, er veldig narsissistiske og har like dårlig oppførsel som barbarer, skriver avisen.

– Gjennom å oppleve konstant eksponering for de 5.000 årene med kontinuerlig østlig sivilisasjon, tror vi at de vil gjøre fremskritt hva gjelder folkeskikk, heter det videre i teksten.

Bakgrunn: Dronning Elizabeth ble fanget opp av en mikrofon da hun kalte kineserne «svært uhøflige»

Les mer om

  1. Kina
  2. BBC