Verden

Politiet fant antatt bombefabrikk utenfor Paris

Fransk politi kom over det som kan ha vært en bombefabrikk da de gjennomførte en politiaksjon i en leilighet utenfor Paris onsdag.

Fransk politi aksjonerte onsdag mot en leilighet i en Paris-forstad.
  • NTB
  • Olga Stokke
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Inne i leiligheten i forstaden Villejuif fant politiet blant annet gassflasker, elektriske ledninger og kjemikalier som kan brukes til å lage sprengstoff.

Leiligheten var tom for folk da politiet aksjonerte, men etterpå ble to personer på 36 ÅR og 47 år pågrepet. Den ene av dem eier leiligheten.

Politiet opplyser at de ble tipset av en håndverker som jobber i boligblokken der leiligheten ligger. Kjemikaliene som ble funnet, kan brukes til å lage såkalt TATP-sprengstoff. Det er ofte blitt brukt i angrep som ekstremistgruppen IS hevder å ha utført.

Saken etterforskes nå av antiterrorpolitiet i Paris.

Innenriksminister Gérard Collomb hyllet på Twitter håndverkeren som reagerte på det han oppdaget, og varslet politiet.

Politiet sperret av området rundt boligblokken i Villejuif i Val-de-Marne utenfor Paris, ifølge den franske tv-kanalen BMF TV.

Avverget syv angrep

I juli opplyste Frankrikes innenriksminister at syv terrorangrep er blitt avverget i landet siden starten av 2017. Collomb viste spesielt til planer om et angrep i Marseille, som ble forhindret kun en uke før presidentvalget i april.

Les mer om

  1. Terror
  2. Paris
  3. Frankrike