Verden

Berlusconi: – Putin vil ha meg som minister

Russlands president Vladimir Putin skal ønske å gi Italias skandalerammede tidligere statsminister Silvio Berlusconi russisk statsborgerskap og jobb.

FS00002874.jpg
  • Ntb

Opplysningene kommer angivelig fra Berlusconis munn og står å lese i torsdagens La Stampa. Uttalelsen skal ha falt under et middagsselskap.

– I Italia er jeg skjøvet ut på sidelinjen, men Putin har fortalt meg at han er villig til utstede statsborgerskap og betro meg jobben med å lede økonomidepartementet, heter det i La Stampas Berlusconi-sitat.

Skattesaker

Den 78 år gamle omstridte milliardæren er hjemsøkt av en rekke saker som verserer i domsapparatet. Nylig ble han dømt til tre års fengsel for å ha bestukket en senator.

Tidligere i år avtjente han en pålagt samfunnstjeneste for skattejuks, men han gikk fri av anklagen om å ha hatt sex med en mindreårig danser kjent som Ruby The Heart Stealer. Dommerne mente at han umulig kan ha skjønt at hun var mindreårig.

Putin og Berlusconi har lenge vært å anse som venner. Under et besøk av Putin i Roma i fjor lovet Berlusconi sin gamle venn at han ville arbeide for å få hevet sanksjonene mot Russland.

Les også

  1. - Berlusconi selger Milan

  2. Berlusconi dømt til tre års fengsel for å ha bestukket en senator