Guvernøren i Florida foreslår politi på hver skole, men bryter med Trump og vil ikke væpne lærerne

Den republikanske guvernørengår inn for at hver skole i staten skal få en øremerket politibetjent.

Floridas guvernør Rick Scott foreslår en rekke tiltak for å bedre sikkerheten ved skolene i delstaten, blant annet mer politinærvær og skytetrening for lærere og elever.

Guvernør Rick Scott foreslo fredag en rekke tiltak i kjølvannet av forrige ukes skolemassakre. Blant dem er heving av alderen for å få kjøpe våpen fra 18 til minst 21 år.

Scott sa han vil gjøre det praktisk talt umulig for en som sliter med psykiske problemer, å få kjøpt skytevåpen. Guvernøren la til at pakken med tiltak er utformet etter møter med noen av elevene på skolen.

Han vil derimot ikke gi våpen til utvalgte lærere, slik president Donald Trump har foreslått gjentatte ganger de siste dagene.

– Jeg er uenig i å væpne lærere. Jeg fokuserer på å få inn politi. Jeg mener at vi trenger folk som er opplært, godt opplært, sa Scott, ifølge NBC.

Mange politifolk

Planen om nærvær av politiet innebærer at det skal utplasseres én politibetjent for hver tusen elever i alle offentlige skoler fra starten av skoleåret 2018.

Guvernøren vil også forby en type adapter, såkalte «bump stocks», som gjør halvautomatiske våpen helautomatiske. Det skal dessuten innføres skytetrening på skolene for så vel lærere som elever.

Men tiltakene omfatter ikke forbud mot salg av halvautomatiske våpen av typen AR-15, riflen som den 19 år gamle gjerningsmannen Mikolas Cruz brukte til å ta livet av 17 elever ved Marjory Stoneman Douglas Hill School onsdag 14. februar.

Den republikanske guvernøren er en av dem som er «godkjent» av the National Rifle Association (NRA), organisasjonen for amerikanske våpenprodusenter og mål for den gryende protestbevegelsen som brer seg blant ungdommer i USA.