Verden

Kristen kvinne vil dra fra Pakistan etter frikjennelse for blasfemi

Asia Bibi, den kristne kvinnen som onsdag ble frikjent i pakistansk høyesterett etter å ha blitt dømt til døden for blasfemi, vil flytte til utlandet.

I havnebyen Karachi satte demonstranter fyr på bildekk i protest mot frikjennelsen av Asia Bibi. Foto: AP / NTB scanpix
 • og NTB

Asia Bibis bror James Masih sier hun ikke er trygg i Pakistan og at hun har levert inn nødvendige papirer for å igangsette prosessen med å flytte til utlandet. Masih sier ikke noe om hvor søsteren ønsker å dra. Frankrike og Spania har tilbudt henne asyl.

Asia Bibi hadde dødsdommen hengende over seg i åtte år etter at hun i 2010 ble dømt til døden for blasfemi etter å ha fornærmet profeten Muhammed. Bakgrunnen for dommen var en krangel den kristne fembarnsmoren hadde med muslimske kvinner i 2009.

Saken tiltrakk seg internasjonal oppmerksomhet og ble raskt den mest profilerte av de mange blasfemisakene i Pakistan.

Kristne kvinner i Pakistan ber for den katolske fembarnsmoren Asia Bibi, som ble dømt til døden i 2010 og som nå er frikjent av høyesterett. Foto: AP / NTB scanpix

Høyesterettens avgjørelse onsdag har blitt møtt med stor motstand fra islamister som har krevd at Bibi måtte henrettes. Islamistpartiet Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP), som krever at også dommerne i høyesterett må dø, sto i spissen for flere demonstrasjoner torsdag.

– Vi vil ofre våre liv og kommer ikke til å snu, sa TLPs leder Khadim Rizvi til sine tilhengere under en demonstrasjon i storbyen Lahore.

I hovedstaden Islamabad var veier sperret og skoler stengt, og i flere byer hadde myndighetene utplassert politi og soldater for å beskytte offentlige bygninger.

Statsminister Imran Khan oppfordrer til ro. I en fjernsynssendt tale onsdag kveld advarte han protestledere mot å sette statens tålmodighet på prøve.

Pakistansk politi ble utplassert for å hindre demonstranter fra å dra til nasjonalforsamlingens bygning i Islamabad. Foto: AP / NTB scanpix

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Oslo vokser igjen. Innvandring redder folketallet.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5