Verden

Ti til sykehus etter skyteepisode i Manchester

Ti personer, deriblant to barn, ble såret da det ble avfyrt skudd etter et karibisk karneval i Manchester i Storbritannia.

Politiet har stengt av et område ved Claremont Road i Manchester etter en skyteepisode natt til søndag. Foto: AP / NTB scanpix.

  • og NTB

Politiet i Greater Manchester sier i en uttalelse at en mann er innlagt på sykehus i alvorlig, men stabil tilstand etter å ha fått skader i beina.

De ni andre blir behandlet for tilsynelatende luftpistol-relaterte skader etter skyteepisoden ved 2.30-tiden natt til søndag. Politiet sier imidlertid ingenting om hva slags våpen som ble brukt.

– Heldigvis ser ikke skadeomfanget ut til å være så alvorlig som først antatt, og forhåpentligvis vil folk kunne bli skrevet ut av sykehus i løpet av dagen, sier polititalsperson Wasim Chaudry.

– Dette var en hensynsløs handling som kunne hatt ødeleggende konsekvenser for familier og venner som kunne mistet sine kjære, legger han til.

Politiet har så langt ikke sagt noe om hvorvidt de etterforsker hendelsen som et målrettet angrep, eller om de tror noen skjøt tilfeldig rundt seg. Ifølge Manchester Evening News forsøker de å finne ut av nøyaktig hvor mange skudd som ble avfyrt, samt med å identifisere mistenkte i saken.

Ingen er så langt pågrepet.

Les også

  1. Han sprengte Manchester-bomben. Tre år tidligere ble han reddet av den britiske marinen.

Les mer om

  1. Manchester
  2. Skyting
  3. Storbritannia