Verden

Gatwick planlegger full drift igjen etter dronepågripelser

Gatwick flyplass i London sier alle rullebaner er gjenåpnet og at alle avganger bør gå som normalt lørdag. De advarer imidlertid om enkelte følgeforsinkelser.

Et fly går inn for landing på Gatwick-flyplassen utenfor London. Siden onsdag har hundrevis av flyvninger blitt kansellert på grunn av droneaktivitet ved flyplassen, noe som har rammet over 100.000 passasjerer. Foto: AP / NTB scanpix
  • og NTB

«Rullebanene våre er åpne igjen og vi tar sikte på at alle planlagte flyvninger lørdag 22. desember skal gjennomføres», heter det i en uttalelse på Gatwicks hjemmesider.

«Passasjerer må imidlertid påregne noen forsinkelser og innstillinger mens vi jobber med å hente oss inn igjen etter tre dager med forstyrrelser, og vi råder om å sjekke med flyselskapet før man reiser til flyplassen», heter det videre.

Kunngjøringen kommer få timer etter at politiet i Sussex pågrep to personer, en mann og en kvinne, i forbindelse med den «kriminelle bruken av droner» som har skapt kaos på Storbritannias nest travleste flyplass nesten tre dager i strekk.

Over 100.000 rammet

Over 100.000 passasjerer har vært rammet og hundrevis av flyvninger har vært innstilt som følge av at flyplassen måtte holde stengt i 36 timer etter at de første dronene ble observert onsdag kveld.

Siden onsdag har de ubemannede luftfartøyene blitt observert mer enn 50 ganger, uten at politiet har sett snurten av droneflyveren.

Gatwick ble stengt og åpnet flere ganger mellom onsdag og fredag som følge av dronene. Flyvningene ble gjenopptatt litt over klokken 19 fredag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ber offentligheten om hjelp

Så langt er det ikke kjent om politiet mener de to pågrepne er de som fløy dronene. De har sagt at det kan ha vært flere gjerningspersoner og at etterforskningen fortsatt pågår.

– Vi vil også fortsatt be offentligheten, passasjerer og samfunnet rundt Gatwick om å være oppmerksomme og kontakte oss dersom de har informasjon som kan hjelpe oss med å stille de som har gjort dette til ansvar, heter det i en uttalelse fra Sussex-politiet.

Les mer om

  1. London
  2. Flyplass
  3. Luftfart
  4. Trafikk