Verden

Mobbere dømt til å betale 2,9 millioner etter selvmord

To japanske menn må betale 37 millioner yen i erstatning for å ha mobbet en klassekamerat da de var 13 år. Gutten tok livet sitt på grunn av mobbingen.

 • NTB

Det melder den engelskspråklige avisen The Japan Times.

Mobbeofferet begikk selvmord i 2011, og foreldrene gikk til sak i 2012 mot lokale myndigheter, samt tre av elevene i sønnens klasse og deres respektive foresatte. Da det ble avsagt dom i Otsu i saken tirsdag, ble to av mobberne dømt til å betale i alt 37 millioner yen i skadeerstatning. Det tilsvarer omkring 2,9 millioner kroner etter dagens valutakurs. Den tredje som var saksøkt, ble frikjent.

– Hovedårsaken til guttens selvmord er handlingene utført mot ham av de tidligere klassekameratene, slo dommer Shigeyasu Nishioka fast.

De lokale myndighetene i Otsu inngikk i 2015 forlik med foreldrene der de betalte dem 13 millioner yen og tilbød en offentlig beklagelse.

Saken har fått bred dekning i Japan. Granskingen av hendelsene i Otsu konkluderte med at selvmordet var forutsigbart, og saken ført i 2013 til innføringen av en lov for å forebygge mobbing i japanske skoler.

Les mer om

 1. Japan
 2. Selvmord

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Åtte millioner bedt om å evakuere i Japan

 2. VERDEN
  Publisert:

  Japans jordbruksrevolusjon: Innendørsdyrking fenger unge bønder

 3. VERDEN
  Publisert:

  Japansk palass gikk opp i røyk

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Den tidligere Nissan-sjefens elleville flukt fra Japan: Skal ha blitt smuglet ut i en kontrabasskoffert med dobbelt bunn

 5. VERDEN
  Publisert:

  Japansk F-35-jagerfly er forsvunnet

 6. VERDEN
  Publisert:

  To drept og 16 skadet etter knivangrep mot skolejenter i Japan