Verden

Norsk 19-åring har anmeldt voldtekt i Aalborg

En 19 år gammel norsk kvinne har anmeldt en voldtekt ved havnen i Aalborg i Danmark nyttårsaften.

Norsk kvinne (19) ble nyttårsnatten funnet delvis avkledd ved havnen i den danske byen Aalborg. Hun har anmeldt at hun er blitt voldtatt.
  • og NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Ifølge vaktsjef Henrik Beck i Nordjyllands Politi har politiet undersøkt åstedet i Aalborg sentrum og søkt etter gjerningsmannen med hunder, men ikke anholdt noen.

19-åringen ble funnet delvis avkledd ved havnen i Aalborg sentrum og klokken 2.55 anmeldte hun voldtekten. Kvinnen ble sendt til rettsmedisinsk undersøkelse, mens politiet lette etter gjerningsmannen, blant annet med flere hundepatruljer.

Politiet fortalte senere mandag til dansk TV2 at rettsmedisinerne fant spor som støtter kvinnens forklaring om det som har skjedd.

Kvinnen har forklart til politiet at gjerningsmannen fortalte at han er fra Syria.

Hun hadde lite strøm på sin mobiltelefon og trodde at mannen skulle hjelpe henne med det. Hun gikk derfor sammen med ham gjennom Jomfru Ane Gade ned til havnen.

Mange av serveringsstedene i denne gaten har overvåkingskameraer. Politiet undersøker nå opptakene for å se om kvinnen og den mistenkte voldtektsmannen er med på noen av disse.

Les mer om

  1. Voldtekt
  2. Danmark