Verden

Trump: - USA må bruke mindre penger på NATO

USA er nødt til å bruke mindre penger på forsvarsalliansen NATO, mener Donald Trump.

  • Ntb

— Vi har ikke råd til å fortsette med dette, sa han i et intervju med avisen Washington Post mandag.

Senere samme dag presiserte Trump at han ikke ønsker å legge ned hele NATO. I stedet gjentok han sitt syn om at USA bruker for mye penger på å beskytte sine allierte, og at ressursbruken må begrenses.

I intervjuet drøftet Trump også en rekke andre utenrikspolitiske temaer. Han bekreftet inntrykket av å ville nedtone USAs militære rolle i andre deler av verden – en utenrikspolitisk posisjon som i USA ofte får merkelappen isolasjonisme.

— Jeg synes ikke vi skal fortsette med nasjonsbygging, sa Trump, som er kritisk til USAs kriger både i Afghanistan og Irak.

Den republikanske eiendomsmogulen presenterte også en gruppe utenrikspolitiske rådgivere. En av dem er Joe Schmitz, som har bakgrunn som generalinspektør i Pentagon og fra det kontroversielle sikkerhetsselskapet Blackwater.

Tross Trumps kritikk av Irak-krigen har han hyret den tidligere generalløytnanten Keith Kellogg som rådgiver. Han var med og ledet USAs okkupasjon av Irak i den senere sterkt kritiserte første perioden etter invasjonen i 2003.

Trump uttalte seg mandag også om Russlands president Vladimir Putin og sa at USA bør bedre forholdet til ham.

Les også

  1. Trump-film viser bjeffende Hillary Clinton