Amerikanske medier: Harvey Weinstein pågripes trolig fredag

Den tidligere så mektige Hollywood-produsenten er under etterforskning for en rekke seksuelle overgrep.

Harvey Weinstein er produsenten bak en rekke Oscar-vinnende filmer. Før avsløringene var han en av Hollywood og filmbransjens mektigste personer.

Etterforskerne i Manhattan i New York forbereder seg på å pågripe Weinstein fredag, skriver The New York Times. Også en rekke andre medier, blant dem TV-kanalen CNN og tabloidavisen New York Daily News, melder det samme.

The New York Times har snakket med to kilder i politiet eller påtalemyndigheten som forteller at Weinstein etter alle solemerker vil overgi seg til myndighetene fredag.

Han vil blant annet bli tiltalt for å ha tvunget en kvinne til å utføre oralsex på ham i 2004, sier en kilde med kjennskap til etterforskningen til avisen. Det er imidlertid ikke kjent hva tiltalen vil lyde på.

Flere enn 100 kvinner har stått frem i mediene og fortalt om ulike former for overgrep, trakassering, voldtekt og upassende oppførsel fra Weinstein. Flere av tilfellene har blitt etterforsket i både London og i New York i flere måneder.

CNN skriver at han vil bli tiltalt for seksuelle lovbrudd av påtalemyndigheten på Manhatten og vil bli stilt for retten i delstaten New York, ifølge en kilde med kjennskap til saken.

Produsenten selv har avvist alle anklager om at han har utført seksuelle handlinger uten samtykke.

Weinstein-avsløringen utløste en strøm av avsløringer om andre kjente menn. Det siste eksempelet er CNNs avsløring torsdag om at Hollywood-stjernen Morgan Freeman anklages for trakassering og upassende oppførsel.