Verden

Storbritannia opprettholder forhøyet terrorberedskap til 2020

Terrortrusselen fra høyreekstreme stiger i Storbritannia, samtidig som trusselen fra militante islamister ikke vil avta før i 2020, ifølge en rapport.

Politiet patruljerer gatene i London etter terrorangrepet på London Bridge og Borough Market 4. juni i fjor. Foto: Frank Augstein / TT / NTB scanpix

Rapporten er utarbeidet av det britiske innenriksdepartementet og utgis i forbindelse med ettårsmarkeringen for angrepet ved London Bridge og Borough Market i fjor.

I rapporten fastslås det at Storbritannia vil opprettholde sin forhøyede terrorberedskap i minst to år til. Samtidig åpnes det for at beredskapen kan komme til å bli skjerpet ytterligere i samme periode.

Siden mars 2017 har britiske myndigheter avverget tolv angrep planlagt av militante islamister, ifølge rapporten. I samme periode er også fire planlagte angrep fra høyreekstreme grupper avverget.

Omkring 3.000 personer overvåkes av britiske myndigheter som følge av tilknytning til miljøer der det har vært planlagt terrorangrep.

Storbritannia vil søndag arrangere minnemarkering for de åtte som ble drept i angrepet ved London Bridge og Borough Market i fjor. Siden den gang har landet vært åsted for fem lignende angrep, inkludert bombeangrepet mot en Ariana Grande-konsert i Manchester, der 22 mennesker mistet livet.

Les mer om

 1. Terror
 2. Terrorberedskap

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Knivangriper skutt og drept av politiet på London Bridge. Politiet betegner hendelsen som et terrorangrep.

 2. VERDEN
  Publisert:

  Høyreekstremist nektes visum til Australia etter uttalelser om Christchurch-terroren

 3. VERDEN
  Publisert:

  London Bridge-terroren: Dette vet vi, og dette vet vi ikke

 4. VERDEN
  Publisert:

  Han har radikalisert over 100 personer, flere av dem har utført terrorangrep. Snart er Anjem Choudary en fri mann.

 5. NORGE
  Publisert:

  91 terrorangrep ble avslørt. Her er tallene som viser hvordan terroristene ble stoppet.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Drepte 20 personer