CV-trøbbel for Italias statsministerkandidat

Italias statsministerkandidat har en imponerende CV, men nå hevder New York University at de aldri har hatt Giuseppe Conte som student eller professor.

Giuseppe Conte er nominert som statsminister i Italia. Det blir nå sådd tvil om 53-åringens CV.

Den populistiske Femstjernersbevegelsen (M5S) og den høyreorienterte Ligaens statsministerkandidat, Giuseppe Conte, har ifølge CV-en vært innom prestisjetunge plasser som britiske Cambridge, franske Sorbonne og de to amerikanske lærestedene Yale og New York University (NYU).

Ifølge den 53 år gamle jusprofessoren «perfeksjonerte og oppdaterte» han studiene sine da han var ved NYU hver sommer i perioden 2008–2012, skriver The New York Times.

Har ikke kjennskap til Conte

Det amerikanske universitetet har derimot ikke kjennskap til at Conte skal ha vært student eller underviser ved universitetet.

– Vi har ingen personer ved dette navnet som har vært registrert som student eller ansatt ved universitetet, sier Michelle Tsai, en talskvinne for universitetet til The New York Times.

Hun sier at det er mulig at Conte deltok på et kurs som gikk over en eller to dager, ettersom skolen ikke arkiverer hvem som deltar på denne typen kurs.

Juristen Giuseppe Conte er nominert til Italias nye statsminister, men han er ennå ikke godkjent av landets president. Her er han avbildet sammen med Luigi Di Maio, lederen av Femstjernersbevegelsen.

Åpner for Di Maio

Hvis Conte har jukset med CV-en sin, kan dette bety at Luigi Di Maio, lederen av Femstjernersbevegelsen, kan være aktuell som statsministerkandidat, ifølge The Guardian.

Italias president Sergio Mattarella har utsatt avgjørelsen om hvorvidt en ny regjering med Conte i spissen skal få grønt lys.

Selv om Femstjernersbevegelsen og Ligaen er enige om å danne regjering med den 53 år gamle akademikeren som statsministerkandidat, er det Mattarella som bestemmer om Conte kan godkjennes som statsminister.