Verden

Russiske spøkefugler sier de lurte Elton John

To russiske komikere sier de utga seg for å være president Vladimir Putin og lurte Elton John. Artisten la tidligere ut en melding på nett om at Putin hadde ringt ham for å snakke om homofiles rettigheter.

  • Ntb

Telefonsamtalen kom etter at Elton John hadde ytret ønske om å snakke med Russlands leder om situasjonen for homofile i landet.

Elton John hadde ikke den ekte Putin på tråden.

— Takk til Vladimir Putin for å rekke ut en hånd og snakke med meg på telefon i dag, lød teksten i en Instagram-melding Elton John la ut mandag kveld, sammen med et bilde av Putin.De russiske spøkefuglene Vladimir Krasnov og Aleksej Stoljarov, kjent i hjemlandet for sine mange stunt rettet mot kjendiser og politikere, sier det var de som ringte den britiske artisten.

— Han ble veldig glad og sa det var et mirakel at telefonsamtalen fant sted, sier Krasnov til AFP.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov benektet at Putin hadde ringt Elton John, og sa siden at komikerne burde si unnskyld til artisten.

— Han er en ganske respektert og godt likt musiker her. Det var nok ikke så bra å lure ham på denne måten, sa Peskov ifølge russiske nyhetsbyråer.

Putin godkjente i 2013 en kontroversiell lov som skal hindre mindreårige å bli opplyst om homofili. Angrep på lesbiske, homofile, bifile og transpersoner har siden økt i landet, ifølge Human Rights Watch, som mener loven i praksis legaliserte diskriminering. (©NTB)