Verden

Trump møtte latinamerikanske tilhengere

USAs president Donald Trump møtte mandag latinamerikanske tilhengere i Arizona, der han avsluttet en rundreise etter å ha besøkt California og Nevada i helgen.

President Donald Trump holdt mandag tale på et rundebordsmøte for latinamerikanske tilhengere på Arizona Grand Resort & Spa. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

 • NTB

Arrangementet i Phoenix i Arizona ble kalt et rundebordsmøte, men presidenten medgikk at det så mer ut som et valgmøte.

Arrangementet fant sted innendørs. Flere hundre mennesker, flesteparten av dem uten munnbind, satt tett sammen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Presidenten sa at han skulle være til stede for å lytte til det de fremmøtte hadde å si, men at han også ville prøve å få opp temperaturen i folkemengden.

– Man trenger mye energi for å gjøre denne jobben ordentlig, sa Trump, som kritiserte demokratenes presidentkandidat Joe Biden for å ha tilbrakt mesteparten av tiden sin i hjemstaten Delaware.

– Jeg tror Delaware er et bra sted, men man må forlate det fra tid til annen, sa Trump.

Meningsmålinger viser tett løp mellom Trump og Biden i den vanligvis republikanskvennlige delstaten Arizona. Trump vil skape begeistring blant delstatens velgere med latinamerikansk bakgrunn ved å vise til at ledigheten blant dem var lav før koronapandemien brøt ut.

Denne delen av befolkningen er blitt hardt rammet av pandemien. I august var ledigheten blant folk med latinamerikansk bakgrunn på 10,5 prosent. Trump lover å få fart i økonomien og mener Biden vil sette muligheten for det i fare.

Flere hundre fremmøtte deltok på det som ble kalt et rundebordsmøte i Phoenix i Arizona mandag. Foto: Andrew Hamik / AP / NTB scanpix

Les mer om

 1. Trump
 2. Joe Biden
 3. Munnbind

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Den konservative fembarnsfaren var ihuga republikaner. Nå jobber han dag og natt for å bli kvitt Trump.

 2. VERDEN

  Kanye West får ikke stille som presidentkandidat i flere stater

 3. VERDEN

  Hele USA holder pusten. Slik er stillingen i delstatene som avgjør valget.

 4. VERDEN

  Anklager om barnemishandling bidrar til at Joe Biden sliter i Florida

 5. VERDEN

  Obama-rivalens enke støtter Joe Biden

 6. VERDEN

  Senatorer frykter «republikansk blodbad». Flere tar nå avstand fra Trump for å redde eget skinn.