Verden

Wall Street i rødt etter Trumps nei til krisepakkeforhandlinger

Aksjekursene falt på Wall Street etter Donald Trumps melding om at han har instruert republikanerne i Kongressen om å stanse forhandlingene om en ny krisepakke.

President Donald Trump mener det går godt nok i amerikansk økonomi. Foto: Alex Brandon / AP

 • NTB

Republikanerne og demokratene i Kongressen har i lang tid forsøkt å få på plass en ny økonomisk krisepakke for å dempe virkningene av koronapandemien.

Tirsdag la imidlertid Trump ut en serie Twittermeldinger der han skriver at han har gitt instruks om å stanse forhandlingene frem til valget 3. november. Han lover imidlertid en stimuleringspakke «etter valget, umiddelbart etter at jeg vinner».

Trump skriver at han har bedt Senatets flertallsleder Mitch McConnell om heller å fokusere helt og fullt på å få Amy Coney Barrett godkjent som ny høyesterettsdommer.

– Økonomien går svært bra, skriver presidenten.

Tirsdag ettermiddag er Dow Jones-indeksen ned rundt 1,1 prosent, den brede S & P 500-indeksen er ned rundt 1,1 prosent, mens teknologiindeksen Nasdaq faller omkring 1,6 prosent.

Økt handelsunderskudd

Tirsdag kom en annen økonomisk nyhet som heller ikke var positiv for presidenten. Det amerikanske handelsunderskuddet i august var det største på 14 år.

Underskuddet økte 5,9 prosent til 67,1 milliarder dollar, ifølge tall som det amerikanske næringsdepartementet la frem tirsdag.

Samtidig sank underskuddet i handelen med Kina til 26,4 milliarder dollar.

En viktig politisk kampsak for president Donald Trump er å redusere handelsunderskuddet – og særlig underskuddet i handelen med Kina. Han har innført høyere tollsatser på en lang rekke kinesiske varer og lagt seg på en hard linje i flere runde med handelsforhandlinger med Kina.

Les mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Donald Trump

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Donald Trump avviser Kongressens koronakrisepakke – kaller den en skam

 2. VERDEN
  Publisert:

  Trump med Twitter-tirade, snur om krisehjelp

 3. VERDEN
  Publisert:

  Trump signerer krisepakken på 900 milliarder dollar

 4. VERDEN
  Publisert:

  Trump signerer presidentordrer i påvente av krisepakke

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Tokyo-børsen passerte milepæl for første gang på 29 år

 6. VERDEN
  Publisert:

  Trumps fire år i tall: Har sendt rundt 25.000 Twitter-meldinger